U Manojlovcu podeljeni ugovori o subvencijama za 101 poljoprivrednika

U Manojlovcu su večeras podeljeni ugovori o subvencijama za ukupno 101 poljoprivredno gazdinstvo iz 14 sela u ovom delu teritorije grada Leskovca.

– Naša je želja da vi, poljoprivredni proizvodjači iz leskovačkog kraja ostvarite veće prinose, veće prihode jer smo svesni koliko važnu ulogu imate u razvoju čitavog grada. To zahteva mnogo rada, mnogo truda, ali i velia ulaganja. Da bismo išli u korak sa svetom i bili konkurentni na tržištu neophodno je stalno širiti proizvodnju, nabavljati bolju opremu i savremenu mehanizaciju. Kroz dodelu ovih sredstava želimo da vam pomognemo da to i ostvarite. Sa podelom subvencija za 2015. godinu počeli smo juče u Pečenjevcu gde smo finansijski pomogli stotinak poljoprivrednika. Manojlovce je drugo mesto ove nedelje u kome delimo podsticajna sredstva. Za vas poljoprivrednike iz Manojlovca i još 14 okolnih sela izdvojili smo preko 4 miliona dinara – rekao je  gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović prilikom podele ugovora o subvencijama u Manojlovcu.

On je podsetio na velika ulaganja lokalne samouprave u Manojlovce i sve ostale mesne zajednice ne teritoriji grada Leskovca.

– Večeras 101 poljoprivredni proizvodjač večeras dobija sredstva koja će vam pomoći da unapredite svoju proizvodnju. Želimo da menjamo izgled našeg grada ali i naših sela. Pre svega škole, ambulante, mesne zajednice i Manojlovce je još jedan od primera da tu praksu uspešno sprovodimo. U školi Radoje Domanović smo uveli parno grejanje za šta smo izdvojili preko 4,5 miliona dinara. Prostorije mesne zajednice su uredjene, sredjeno je dvorište lokalne ambulante. Postavljeni su mobilijari za decu, uredjene svlačionice fudbalskog kluba. U planu je sredjivanje prelepog teniskog igrališta i mi ćemo nastaviti da se trudimo stanovnicima ovih i durgih mesnih zajednica omogućimo pristup važnim institucijama, uredjenje puteva, adekvatna mesta za odmor i razonodu – dodao je Cvetanović.

Gradonačelnik Leskovca je najavio da će novac za subvencije već u četvrtak u prepodnevnim satima biti uplaćen poljorpivrednicima.

– Planiramo uskoro raspisivanje konkursa za subvencije za 2016. godinu u iznosu od 40.000.000 dinara. Nadam se da ćete aktivno učestvovati i da ćete se javiti i na ovaj konkurs za 2016. godinu. Želim vam da imate bolji i kvalitetniji rod, veće zarade i uspešnije poslovanje. Želim vam rodnu godinu i mnogo uspeha u daljem radu – poručio je gradonačelnil Goran Cvetanović u Manojlovcu.

Check Also

Redovne isplate iz budžeta grada Leskovca

Danas je iz budžeta grada Leskovca isplaćena suma od 11.105.047,77 dinara. Od te sume 2.520.733,76 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *