Početna / GRADOVI / Leskovac / Gradonačelnik Leskovca priredio prijem za nove Superligaše – rukometaše Dubočice 54

Gradonačelnik Leskovca priredio prijem za nove Superligaše – rukometaše Dubočice 54

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović priredio je danas prijem za igrače, stručni štab i članove uprave Rukometnog kluba Dubočica 54.

Popularni „vukovi“ ostvarili su veliki uspeh i osvajanjem titule prvaka u Super B ligi izborili plasman u Super A ligu, odnoso u društvo najbioljih rukometnih klubova u zemlji.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović čestitao im je na ogromnom uspehu:

„Uspeli ste da nakon 19 godina našem gradu povratite staru slavu. Leskovac je ponovo postao grad rukometa vašom zaslugom i ne postoje reči kojima bih opisao koliko sam ponosan na to.

Zahvaljujući velikom uspehu rukometnog kluba „Dubočica“ imaćemo predstavnika u elitnom takmičenju, dok će naš grad biti domaćin velikim imenima rukometa poput Zvezde, Partizana, Metaloplastike i drugih.

Hvala i rukometašima kojima Leskovac nije rodni grad, ali koji su se borili za uspeh i pobedu kao da jeste.“

„Svi ovi uspešni mladi sportisti odlični su promoteri našeg grada, ali što je još važnije, oni su najbolji uzor na koji treba da se ugledaju mladi naraštaji,“ – dodao je gradonačelnik Cvetanović pozvavši sve na revijalnu utakmicu sa reprezentacijom lige u subotu u SRC „Dubočica“ da pruže podršku RК „Dubočica“.

Na sve to dodao je da prilikom razgovora sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem pomenuo da se leskovački klub plasirao u viši rang i da je predsednik obećao podršku.

Gradonačelnik Cvetanović tom prilikom pohvalio je i pomoćnika Andriju Atanaskovića, koji je deo ovog rukometnog kluba, kao i trenera Sašu Pejčića, koji trenutno radi kao saradnik na Odeljenju za zaštitu životne sredine.

Prijem za nove superligaše – rukkmetaše Duboćice 54

Publicerat av Dnevnik Juga Onsdag 22 maj 2019

Miodrag Stojković, predsednik rukometnog kluba „Dubočica“ tom priliom kazao je sledeće:

„Od kad tim ovih ljudi vodi tim zadatak od Grada je bio da konsoliduju klub koji je bio prezadužen, a potom se vrati na stare staze po koje je grad Leskovac bio poznat širom bivše Jugoslavije. Uspeli smo da vratimo sva dugovanja iz prethodnog perioda, da zadržimo veći broj domaćih igrača, formirali smo Dubočicu 2 i 3, i to uz veliku pomoć i podršku i odličnu saradnju sa RК „Meteor“ iz Leskovca odakle su ponikli svi domaći igraći u poslednjih 18 godina. Кada je klub postao potpuno likvidan naredni cilj koji smo postavili ispred sebe bio je ovaj cilj koji smo danas ostvarili. Da posle 19 godina RК „Dubočica“ opet bude u najvišem rangu takmičenja.“

On je dodao da je ove sezone RК „Dubočica“ odigrao 22 prvenstvena kola od čega je 20 zabeleženih pobeda, od čega 18 uzastopnih, i istakao da se nada da će odvesti rukometni klub u nivo takmičenja gde u istoriji nikad nije bio. Zahvalio se gradonačelniku Leskovca, svih igračima i saradnicima iz kluba, i novinarima koji su sve vreme na istoj strani.

Pogledaj takodje

SRBIJA U RITMU EVROPE: Leskovački trio predstavlja Severnu Makedoniju na takmičenju u Vranju

U Svečanoj sali grada Leskovca, danas je organizovan prijem za učesnice takmičenja „Srbija u ritmu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *