hotel bell

Gradonačelnik Leskovca posetio trening fudbalera Dubočice, GFS Leskovac donirao zimske jakne kao znak podrške vodećem klubu

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović posetio je danas igrače i stručni štab Dubočice na treningu na terenu sa veštačkom travom.

Povod je početak priprema za nastavak prvenstvam ali i donacija Gradskog fudbalskog saveza Leskovac koji je nabavio zimske jakne za prvotimce Dubočice.

– Nalazimo se na terenu sa večtačkom travom na kome fudbaleri Dubočice obavljaju pripreme za nastavak sezone. Ovaj teren otvorili smo 2018. godine kao zajedničku investtiicju Fudbalskog saveza Srbije, Grada Leskovca i Ministarstva omladine i sporta i u njega je uloženo 32 miliona dinara. S obzirom da smo u blizini jedne od najvećih investicija u oblasti sportske infrastrutkure ne samo u našem gradu, nego u Srbiji, u blizini budućeg velelepnog fudbalskog stadiona vrednosti više 2 milijardi dinara, raduje me što mogu da kažem da se radovi odvijaju ne samo planiranom dinamikom, nego i brže nego što je planirano. Gradski fudbalski klub Dubočica koji je ranijih godina bio praktično zapušten, sada je jako perspektivan klub. Sledeće godine ovaj klub slavi 100 godina postojanja i rada. Podsetiću vas da smo krajem 2012. godine kada smo preuzeli odgovornost imali 18 miliona dinara za sve sportske klubove, a ove godine 120 miliona dinara za sve klubove. Za desetak dana će klubovima biti uplaćena i prva rata za finansiranje programa u ovoj godini. Koliko sam obavešten klub se pojačao, a pojačan je i stručni štab. U Leskovac se vratio Marko Perović, poznati leskovački fudbaler i reprezentativac nekadašnje Jugoslavije koji jese sada, posle 30 godina vratio u Leskovac – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović na konferenciji za medije i naglasio – Današnja akcija Gradskog fudbalskog saveza i Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga je primer društvene odgovornosti naših sugrađana. Ovom prilikom pozivam i druge da više ulažu u dobrobit društva i da to postane poztivna trka. Verujem da će se ovakve akcije proširiti i na druge klubove sa nadom da ova energije i uspeh u Kupu Srbije prošle godine donese nove uspehe. Zahvaljujem predsedniku Dubočice Dejanu Saviću, vlasniku preduzeća Kanis, koji zna samo za uspehe, zahvaljujem i mom saradniku Stefanu Kitanoviću koji je na svakoj utakmicu uz fudbalere Dubočice, zahvaljujem i predsedniku Leskovačkog saveza sportova, ali i Saši Starčeviću, predsednik Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga koji, od kako je preuzeo odgovornost vidljiv je pomak na svim nivoima svih opština. Siguran sam da zajedničkim snagama. zajedničkom energijom i aktivnim radom, sa iskustvom koji je doneo kapiten Savić, siguran sam da će posle završetka ovog divnog stadiona, a to je februar ili mart 2023. godine kada Dubočica i slavi 100 godina, da će Dubočica i pokazati da joj je mesto među najboljima u Srbiji.

Potpredsednik Gradskog fudbalskog saveza Leskovac Milan Mitić je istakao da je ova organizacija odlučila da podrži najbolji i najuspešniji klub u okrugu.

– Ovim poklonom u vidu zimskih jakni smo pokazali poštovanje prema našem najboljem fudbalskom klubu koji iz dana napreduje u svakom pogledu. Kao što vidite novi stadion se gradi odličnom dinamikom i biće izgrađen po svim UEFA standardima. Sa druge Fudbalski klub Dubočica je dobio veliku finansijsku podrškum za 2022. godinu u iznosu od 22,7 miliona dinara i za to dugujemo veliku zahvalnost Gradu Leskovcu i gradonačelniku dr Goranu Cvetanoviću koji iz godine u godinu povećava budžet za sport. Ispred GFS Leskovac i FSJO poželim rukovodstvu, stručnom štabu i igračima puno uspeha i da uskroo na ovom stadionu Dubočica igra i Super ligu Srbije – kazao je Milan Mitić, internacionalni fudbalski sudija, potpredsednik GFS Leskovac.

Check Also

Zašto su preklopni pametni telefoni odlični za gejming

U poslednjih nekoliko godina, svet mobilnog gejminga svedočio je izuzetnoj evoluciji, delimično vođenoj pojavom preklopnih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *