hotel bell

Grad Leskovac umesto ekskurzije „vukovcima“ srednjih škola uplatio po 25.000 dinara

default

Planirana, sada ve tradicionačna ekskurzija koju Grad Leskovac organizuje za „vukovce“ iz leskovačkih srednjih škola otkazana je zbog epidemije Korona virusa.

Umesto putovanja, 112 maturanata danas je dobilo ugovore o uplati 25.000 dinara, što je iznos koji u zbiru predstavlja sredstva planirana za realizaciju ekskzurzije. Za ove namene iz gradskog budćeta izdvojeno je 2,8 miliona dinara.

Među „vukovcima“ maturantima najviše je Gimnazijalaca – 45, slede Tehnička škola „Rade Metalac“ 17, Ekonomska škola 16, Škola za tekstil i dizajn 10, Medicinska škola 8, Srednja škola Grdelica 6, Muzička škola „Stanislav Biički“ 5, Popkjoprivredna i Trgovinsko ugostiteljska škola po 2 i Hemijsko tehnološka škola 1 učenik.

Čestitajući budućim brucošima na dosadašnjem uspehu, uz želje da u narednom periodu školovanja i života budu još uspešniju ugovore je podelio gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

-Novac ne može da zameni nezaboravne trenutke koje biste proživeli, ovim činom želimo pokazati da podržavamo vas, mlade ljude, i da vas podstičemo da radite jače, bolje i brže: verujem da da vam ovaj podsticaj znači kako biste nastavili da se bavite onim za šta ste se opredelili i u čemu ste najbolji. Neka vam ova simbolična suma bude poklon od strane Grada Leskovca za novo poglavlje u koje ćete uskoro zakoračiti, budite sigurni da ćete u nama uvek imati vernog saveznika – rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Citirajući Dositeja Obradovića uz reči „Navikavajmo mladež na dobro, od toga mnogo zavisi“ gradonačelnik Cvetanović je danas rekao kako su uspešni mladi najbolji ambasadori jednog grada i najveće bogatsvo jednog društva i poručio okupljenima da budu vredni, marljivi i da im je budućnost u Leskovcu obezbeđena.

U ime nagrađenih skupu se obratila Jana Jovanović, maturant leskovačke Gimnazije i brucoš Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

-Radovala sam se ekskurziji koju je za nas, najbolje maturante srednjih škola organiozovao naš grad. Pored upoznavanja znamenitosti naše države, imali bismo nezaboravne uspomene, učvrstili bismo postojeća i stekli nova prijateljstva. Žao mi je što nismo otputovali. Svakako, u ime svih dobitnika zahvaljujem rukovodstvu grada na čelu sa gradonačelnikom na tako dobroj ideji, pored svega što nam tako dokazujete da brinete o nama i cenite naš uspeh – rekla je Jana Jovanović.

Govoreći o tome da se u Leskovcu mladima pruža šansa i da se uspeh i rad poštuju gradonačelnik je govorio i o članovima Gradskog veća koji su se ponaosob predstavili i „Vukovcima“ budućim brucošima poželeli sve najbolje.

Zamenik gradonačelnika dr Ana Janković Stojanović je čestitala na dosadašnjem uspehu i poželela sve najbolje u budućnosti.

Brankica Stamenković, magistar geografije, član Gradskog veća zadužena za prosvetu, je podsetila da se svake godine na Dan grada i Savindan, nagrađuju najuspešniji mladi talenti i najavila dolazak direktora Istraživačke stanice Petnica Nikole Božića u Leskovac.

Član Gradskog veća zadužen za razvoj gradske uprave master ekonomista, Stefan Kitanović, je apostrofirao da Leskovac prepoznaje značaj nagrađivanja mladih i rekao da veruje da će svi prisutni ostvariti značajne rezultate na upisanim fakultetima.

Dr Aleksandra Milovanović, koje je u Gradskom veću zadužena za oblast zdravstva i socijalne zaštite, je kazala da zna koliko je znanja i požrtvovanja potrebno da se nađete među najboljima i poručila da je mladost maturanata karta za uspeh.

Maja Valčić, doktorand Tehnološkog fakulteta i magistar farmacije zadužena za oblast zaštite životne sredine je poručila mladima da se nada da neće zaboraviti svoj grad i poručila da Leskovac na mlade nikada neće zaboraviti.

Doktorand Ekonomskog fakulteta Aleksandra Đorđević, član Gradskog veća zadužena za finansije je poručila kako je sigurna da će „Vukovci“ u budućnosti nizati još veće uspehe i savetovala ih da ne zaobilaze prepreke jer se samo tako postiže uspeh i ostvaruju snovi.

Na današnjoj podeli predstavljeni su i članovi Gradskog veća Srećko Stamenković, zadužen za oblast informisanja i dr Slobodan Glišić zadužen za standardizaciju sistema Gradske uprave, i pomoćnik gradonačelnika Andrija Atanasković za koje je rečeno da svojim umećem i vrednim radom doprinose razvoju grada Leskovca i boljem funkcionisanju lokalne samouprave.

Check Also

Opština Vlasotince finansira Romski bal – Zahtevi za sponzorstvo nemaju veze sa ovom manifestacijom, opštinom i Turističkom organizacijom

Poslednjih dana pojavile su se informacije da pojedini Romi obilaze privrednike u Vlasotincu i traže …

Оставите одговор