Grad Leskovac preko ALER-a realizuje projektat prakse za odlične studente

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Zahvaljujući saradnji lokalne samouprave i republičkih institucija, i ove godine će studenti sa visokom prosečnom ocenom imati praksu u državnim institucijama.

Treću godinu za redom grad Leskovac preko Agencije za lokalni ekonomski razvoj, a uz tehničku podršku Nacionalne službe za zapošljavanje, filijale u Leskovcu, realizuje program stručna praksa za studente sa prosekom preko 9.

Praksu je danas započelo 12 mladih ljudi koji su u svom školovanju postigli odlične rezultate. Oni će u narednih godinu dana sticati i praktično znanje u nekom od javnih preduzeća ili nekoj gradskoj upravi, i za to će primati mesečnu nadoknadu od 20 hiljada dinara.

Za sprovođenje ove mere Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje grad je izdvojio 2.800.000 dinara. Realizacija ove mere biće nastavljena i ubuduće s obzirom da je za tu namenu u budžetu grada za 2016. godinu predviđeno izdvajanje od 3 miliona dinara.

– Čestitam ovim mladim ljudima na rezultatima koje su ostvarili tokom školovanja. Projekta stručne prakse za studente sa prosečnom ocenom iznad 9 je višestruko korisna. Ovo je način da mladi koji su stekli teoretso znanje u toku studiranja implementiraju u praksi, dodju do dragocenog i potrebnog radnog iskustva i na taj način sigurno dobiju prednost na tržištu rada. Ova je mera značajna i za poslodavce jer u svoj tim primaju mlade ljude pune energije, pune teoretskog znanja i siguran sam pune poleta. Realizacija ove mere biće nastavljena i ubuduće s obzirom da smo za ovu namenu u budžetu za 2016. godinu planirali i izdvojili 3 miliona dinara. Siguran sam da ćete vašom pozitivnom energijom, znanjem i iskustvom koje ćete steći imati priliku da se nametnete poslodavcu – naglasio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

 

Check Also

Preventivni pregledi u nedelju u Leskovcu: EKG, ultrazvuk abdomena, krvna slika, glikemija i kardiološki pregledi

Opšta bolnica Leskovca i Dom zdravlja Leskovac u nedelju organiziji besplatne preventivne preglede u okviru …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *