Grad Leskovac obeležio gradsku slavu – Sveta Trojicu

Grad Leskovac danas slavi kako hramovnu tako i gradsku slavu Sveta Trojicu.

Ovim povodom u Svečanoj sali grada Leskovca, Arhiepiskop i Mitropolit niški G. Arsenije sa sveštenstvom leskovačke crkve, obavio večani čin presecanja slavskog kolača, kome su prisustvovali u mnogobrojni vernici, stanovnici Leskovca i gosti.

Presečenje slavskog kolača bilo je poseban čin koji je simbolizovao zajedničku molitvu za blagostanje svih građana Leskovca.

“Molili smo se i na Svetoj liturgiji, i na litiji koja je prošla gradskim ulicama, ali i ovom činu rezanja slavskog kolača, prizvali blagoslov Božiji, blagodat Božiju, da opstane na svima nama, da u ovim teškim vremenima iskušenja na globalnom planu, da nam Gospod svima daruje snage, jedinstva, ljubavi, bratolljublja, da pomažemo jedni drugima i da samo tako napredujemo kao grad, država i narod- kazao je Arhiepiskop niški Arsenije.

U ime grada Leskovca prisutne je pozdravio prvi čovek grada Goran Cvetanović.

Leskovac danas živi u duhu slavlja, radosti i zajedništva, pokazujući snagu vere koja povezuje ljude svih generacija. Gradska slava je više od tradicije – ona je simbol naše povezanosti, našeg identiteta i našeg ponosa. Presecanjem slavskog kolača, slavimo ne samo našu prošlost, već i našu sadašnjost, kao i našu budućnost. Ponisni smo na naša dostignuća, na naše ljude koji čine ovaj grad posebnim. Učuvanje naših tradicija i stvaranje naše prednosti za sve nas ima poseban značaj – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Domaćin ovogodišnje slave Žarko Bogatinović slavu je predao Stefanu Kitanoviću, poslaniku u Narodnoj skupštini Srbije.

Check Also

Teška saobraćajna nesreća na auto-putu kod Predejana – jedna osoba poginula, dvoje dece i dvoje odraslih povređeno

Danas oko 18 časova na auto putu krzo Grdeličku klisuru, u blizini Predejana dogodila se …