Home / DRUŠTVO / Grad Leskovac i ove godine obezbedio pakete pomoći za penzionere sa primanjima ispod 30.000 dinara
hotel bell

Grad Leskovac i ove godine obezbedio pakete pomoći za penzionere sa primanjima ispod 30.000 dinara

U hali na Sajmištu održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen početak podele paketa koje je Grad Leskovac obezbedio i pripremio za penzionere sa najnižim primanjima.

Zaposleni u ustanovama kulture i drugim gradskim institucijama među prvima su se odazvali pozivu da učestvuju u pripremi pakte koji će narednih nedelja biti dostavljeni penzionerima na njihove kućne adrese.

-Sada je više nego ikada važno da budemo jedinstveni i solidarni, da svako od nas bude tu ya svog bližnjeg, za svog komšiju. Grad Leskovac je prošle godine svim penzionerima sa primanjima ispod 30.000 dinara kao i socijalno ugroženim porodicama obezbedio pakete sa osnovnim životnim namirnicima i sredstvima za higijenu. Prošle godine sam obećao da ako nam građani daju podršku, a to su i uradili i hvala im na tome, da ćemo nezavisno od Kovida nastaviti sa ovom praksom. Iz budžeta je ove godine izdvojeno 17,4 miliona dinara za 29.360 paketa sa istim artiklima kao i prošle godine. Danas smo počeli sa pakovanjem, pomažu i volonteri. Podela će početi sledeće nedelje, i to najverovatnije prvo u područjima kojia su bila pogođena poplavama gde će biti podeljeno 3.644 paketa. Briga o ljudima je naš najvažniji zadatak, posebno kada je reč o našim najstarijim sugrađanima, o penzionerima koji su mnogo uradili za naš grad. Ova podela paketa je skroman doprinos i mali znak pažnje kojim mi kao lokalna samouprava pokazujemo da brinemo o njima – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Prvi čovek Leskovac je pozvao sve penzionere sa primanjima manjim od 30.000 dinara, koji ne dobiju pakete u vreme kada se deli u njihovom kraju, da se jave na telefon 016/200-801 radnim danom od 8 do 15 časova kako bi eventuelne protest bio ispravljen.

Check Also

Proslavljamo jesenji Krstovdan: Danas se ostvaruju sve želje

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici proslavljaju danas 27. septembra jesenji Krstovdan, dan kada je …

Оставите одговор