Godine ne brišu sećanja na smrtonosnu ”podršku Milosrdnog anđela”: Cveće i večna zahvalnost herojima

Na dan, kada je, pre 23 godine, počela NATO agresija na Jugoslaviju, Komemorativnim skupom i polaganjem venaca, odata je pošta vojnicima, oficirima i policajcima iz Leskovca, koji su život položili u odbrani otadžbine

Bombardovanje Savezne Republike Jugoslavije počelo je 24. marta, nešto pre 20 sati. Tokom 78 dana, prema različitim procenama, smrtno je stradalo oko 3.000 pripadnika snaga bezbednosti i civila. Agresija je okončana 10. juna, potpisivanjem Rezolucije 1244 u Kumanovu.

– Bio je to napad na suverenu zemlju, bez odluke Ujedinjenih nacija. Izgubili smo decu, ljude, ali i danas čuvamo Srbiju, koja je večna i neuništiva. Nećemo suditi, ali zaboravili nismo i nikada nećemo.

Leskovac je podneo veliku žrtvu tokom agresije. Prošle su 23 godine, a naše sećanje na te nesrećne dane, nikada neće proći. Zato smo podigli ovaj spomenik, posvećen nastradalim vojnicima i pripadnicima policije. To je bila naša obaveza, ali je dug prema njima nenaplativ i večan, rekao je u obraćanju zamenik sekretara Gradskog veća, Vladimir Branković.

Pored grada Leskovca, na čelu sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem, vence su položile i delegacije Vojske Srbije, Organizacije boraca veterana ratova od 1991. -1999. godine i SUBNOR-a.

Check Also

REPUBLIČKI TRANSFER: Iz budžeta Srbije uplaćeno 300 miliona iz prethodnih meseci, na računu gradskog budžeta 423 miliona dinara

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović saopštio je danas na konferenciji za medije u Donjoj Jajini …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *