Home / DRUŠTVO / Godišnjica NATO bombardovanja obeležena u Vlasotincu
hotel bell

Godišnjica NATO bombardovanja obeležena u Vlasotincu

Polaganjem venaca na spomen obeležje palima za slobodu i čast otadžbine u ratovima od 1990. do1999. u Vlasotincu, obeležena je 23.godišnjica početka NATO bombardovanja.

Tokom 78 dana agresije, iz vlasotinačke opštine bilo je mobilisano 1300 ljudi, 20 je ranjeno, a šestorica su izgubila život.

Vence su položile delegacije Ministarstva odbrane, Vojske Srbije, opštine Vlasotince, porodice preminulih i predstavnici boračkih udruženja.

-Ovaj datum već 23 godine predstavlja priliku da iznova podsećamo mlade naraštaje na trenutak kada je 19 zemalja sveta, udruženih u NATO alijansu, bombardovalo jednu malu zemlju na Balkanu.Treba li posebno naglasiti da ta zemlja, naša Srbija, nije predstavljala opasnost za najmoćnije sile sveta, ali je ipak bombardovana. Iako je važno da gledamo u budućnost, nikada ne smemo da zaboravimo onih 78 dana bombardovanja -rekao je predsednik opštine Bratislav Petrović.

On je pre početka komemorativnog skupa primio članove porodica preminulih i predstavnike boračkih udruženja. Članovima porodica će, kao i prethodnih godina, biti uplaćena jednokratna novčana pomoć.
Stihove Ponosne pesme i Prkosne pesme Dobrice Erića govorile su Sofija Mitić, učenica OŠ “Braća Milenković“ u Šišavi i Mila Mitić, učenica Gimnazije „Stevan Jakovljević“.

Check Also

Izložba domaćeg ajvara, zimnice, meda, vina i rakije u ponedeljak u dvorištu Šop Đokićeve kuće

Turistička organizacija grada Leskovca učestvovala je na turističkom forumu, u organizacije Turističke organizacije Srbije, na …

Оставите одговор