Forum penzionera SSP Leskovac osuđuje “netransparentnost rada Leskovačkog Udruženja penzionera”

Forum penzionera Stranke slobode i pravde Leskovac oglasio se danas saopštenjem za javnost.

“Forum penzionera SSP Leskovac oštro osuđuje netransparentnosti rada Leskovačkog Udruženja penzionera i manjak akcije u pružanju bilo kakve podrške članovima. Umesto borbe za poboljšanje standarda penzionera, imajući u vidu da se svakodnevno bore da sastave kraj s krajem, Udruženje se bavi nebitnim temama koje ne doprinose poboljšanju kvaliteta života članova.

Prosečna penzija u Leskovcu, koja ne pokriva ni pola potrošačke korpe, ne može se nadomestiti penzionerskim karticama koje, u našem gradu, ne služe ničemu. Penzionerima nije potrebna pomoć u vidu paketa namirnica sa isteklim rokom trajanja, već pristojne penzije koje će im omogućiti da obezbede osnovne životne potrebe, uključujući lekove i medicinsku negu. Vrhunac je cinizma organizovati zabave za gladne penzionere, dok su prisiljeni da ne koriste svoje redovne terapije, samo zato što nakon celog radnog veka ne mogu platiti participaciju za svoje lekove.

Udruženje penzionera mora hitno ući u oštru borbu za jednake pogodnosti penzionera u Beogradu i penzionera u Leskovcu. Zaslužili smo pravedniji i dostojanstveniji tretman od onog koji nam je trenutna vlast namenila.” zaključuje se u saopštenju koje je potpisala Mira Kostić, predsednica Foruma penzionera SSP Leskovac.

Check Also

Nikolaj Timčenko – zalog za buduće generacije

Nikolaj Timčenko rođen je u Leskovcu 6. decembar 1934. Bio je filozof, književni kritičar, esejista, lektor i novinar. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *