Dodatna sredstva za uređenje Prve romske hrišćanske crkve, donacija gradonačelnika Cvetanovića za uređenje kuhinje

Delegacija grada Leskovca u kojoj su bili zamenica gradonačelnika Leskovca dr Lidija Dimitrijević, pomoćnici gradonačelnika i članovi Gradskog veća posetila je danas Prvu romsku hrišćansku crkvu.

Oni su sa domaćinima obišli objekat za čije uređenje je grad Leskovac izdvojio 2 miliona dinara.

Članica Gradskog veća Aleksandra Stojanović najavila je na konferenciji za medije da će za uređenje crkve biti uskoro izdvojena dodatna sredstva.

„Dobri odnosi i komunikacija predstavnika Prve romske hrišćanske crkve i rukovodstva grada, na čelu sa gradonačelnikom dr sci. med. Goranom Cvetanovićem, su dugotrajni i što je važnije delotvorni. U toku naredne nedelje, na sednici Gradskog veća, naći će se tačka koja se tiče odobrenja dodatnih sredstava za nastavak uređenja crkve u iznosu od 3 miliona dinara. Pored toga, gradonačelnik Cvetanović je ličnom donacijom pomogao sređivanje ovog objekta i pomogao uređivanje kuhinje.“ – rekao je Aleksandra Stojanović u razgovoru sa novinarima.

Predstavnici lokalne samouprave danas su predstavnicima crkve uručili knjige iz Narodnog muzeja Leskovca, kako bi se dodatno obogatila biblioteka nakon donacije Narodne biblioteke Radoje Domanović.

Pastor Selim Alilović se zahvalio na poseti, na pomoći koju je uputio lično gradonačelnik, kao i na saradnji lokalnoj samoupravi.

„Pomoć nam je mnogo značila. Zahvaljujem se i gradu i biblioteci i muzeju na knjigama, a pre svega na podršci i novčanoj pomoći od strane grada. Nadamo se nastavku saradnje na dobobit svih stanovnika Leskovca.“

Novinari su bili u prilici da vide i kuhinju za čije je uređenje sredstva donirao gradonačelnik dr Goran Cvetanović, koji je prilikom svoje prethodne posete obećao da će dati ličnu donaciju za uređenje ovog prostora.

Check Also

Dom kulture Brestovac: Imena nagrađenih na pesničkom konkursu “Moravske elegije” – Branku Miljkoviću u čast

Na dvadesetom, jubilarnom, pesničkom konkursu za učenike osnovnih škola, ,, Moravske elegije”- Branku Miljkoviću u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *