Početna / DRUŠTVO / Folklorni ansambl „Crnilović“ na festivalu u Bugarskoj predstavio srpsku tradiciju

Folklorni ansambl „Crnilović“ na festivalu u Bugarskoj predstavio srpsku tradiciju

Folkolorni ansambl „Crnilović“ je od 10. do 12. maja učestvovao je na 10. Međunarodnom festivalu folklora „Šopski naniz“ u bugarskom gradu Kostinbrod.

Tokom trodnevnog trajanja ove muzičke manifestacije nastupilo je 150 folklornih ansambala iz regiona. Prvi tim vlasotinačkog folklornog ansambla se bugarskoj publici predstavio „Veselim šopskim igrama“ i „Igrama iz leskovačkog kraja“, u koreografiji Marka Stojkovića.

„Festival u Kostinbrodu je još jedno predivno iskustvo za naš ansambl. Po starom dobrom običaju gradimo nova prijateljstva, planiramo nova gostovanja u zemlje regiona. Što se tiče narednog perioda, publika može da očekuje još dve nove koreografije i nastupe sve tri uzrasne grupe naših igrača na manifestacijama tokom leta. Pored nastupa pred domaćom publikom, u julu mesecu nas očekuje učešće na Nacionalnom festivalu folklora u Banskom, u Bugarskoj, na kome ćemo biti jedini inostrani ansambl“, kaže Marko Stojković.

Folklorci su nastupili pod okriljem Kulturnog centra Vlasotince i dostojno su prezentovali svoj grad, našu tradiciju i zemlju iz koje dolaze.


Pogledaj takodje

Zbog izmeštanja mernih mesta u sredu bez struje četiri gradske ulice

ED Leskovac obaveštava svoje korisnike da zbog izmeštanja mernih mesta u sredu 13. novembra neće …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *