Početna / DRUŠTVO / Folklorni ansambl „Crnilović“ na festivalu u Bugarskoj predstavio srpsku tradiciju
Dionis Restoran

Folklorni ansambl „Crnilović“ na festivalu u Bugarskoj predstavio srpsku tradiciju

Folkolorni ansambl „Crnilović“ je od 10. do 12. maja učestvovao je na 10. Međunarodnom festivalu folklora „Šopski naniz“ u bugarskom gradu Kostinbrod.

Tokom trodnevnog trajanja ove muzičke manifestacije nastupilo je 150 folklornih ansambala iz regiona. Prvi tim vlasotinačkog folklornog ansambla se bugarskoj publici predstavio „Veselim šopskim igrama“ i „Igrama iz leskovačkog kraja“, u koreografiji Marka Stojkovića.

„Festival u Kostinbrodu je još jedno predivno iskustvo za naš ansambl. Po starom dobrom običaju gradimo nova prijateljstva, planiramo nova gostovanja u zemlje regiona. Što se tiče narednog perioda, publika može da očekuje još dve nove koreografije i nastupe sve tri uzrasne grupe naših igrača na manifestacijama tokom leta. Pored nastupa pred domaćom publikom, u julu mesecu nas očekuje učešće na Nacionalnom festivalu folklora u Banskom, u Bugarskoj, na kome ćemo biti jedini inostrani ansambl“, kaže Marko Stojković.

Folklorci su nastupili pod okriljem Kulturnog centra Vlasotince i dostojno su prezentovali svoj grad, našu tradiciju i zemlju iz koje dolaze.


Pogledaj takodje

Online program Leskovačkog kulturnog centra od 26. do 30. maja

Na online repertoaru Leskovačkog kulturnog centra ove nedelje od 26. do 30. maja biće prikazana …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *