Početna / DRUŠTVO / Fudbalski savez opštine Vlasotince održao konferenciju klubova
Dionis Restoran

Fudbalski savez opštine Vlasotince održao konferenciju klubova

Konferencija klubova Fudbalskog saveza opštine Vlasotince održana je 10. maja u prostorijama Fudbalskog kluba FK Mladost u Batulovcu.

Pored predstavnika većine klubova sa područja vlasotinačke opštine, predsednika i članova IO FSO Vlasotince sastanku su kao gosti prisustvovali Saša Starčević, predsednik FS Jablaničkog okruga i Dušan Petković, generalni sekretar FS Jablaničkog okruga.

Na ovom periodičnom okupljanju dominirale su teme: Analiza plasmana vlasotinačkih klubova u dosadašnjem delu prvenstva, mlađe kategorije, letnji turnir u malom fudbalu i pokretanje akcije izbora najboljih u fudbalskom sportu na kraju godine.

„Vlasina je na pragu Srpske lige što je veoma dobro za vlasotinački fudbal, ne samo zbog jubileja koji će naredne godine obeležiti već i zbog toga što je upravo FK Vlasina motor fudbala u Vlasotincu. FK Budućnost je do sada napravila dobar rezultat i izbegla je borbu za opstanak, a ima priliku da napreduje na tabeli Zone jug“, rekao je Radovan Stanković, predsednik FSO Vlasotince.

Po rečima Radovana Stankovića postoji mogućnost da tri prvoplasirana kluba iz Jablaničke lige izbore plasman u Zonu jug, te da Polet iz Stajkovca još uvek može da konkuriše za plasman u zoni i izbori se za treće mesto na tabeli. FK Progres se nalazi u grupi ugroženih klubova ali sa realnim izgledima da jedan od klubova sa najdužim stažom u JOL zadrži status. FK Gradac i Jedinstvo nemaju razloga za zabrinutost. Do pre dva kola Mladost je viđena kao siguran putnik u niži rang ali sa par vezanih pobeda klub iz Batulovca je popravio izglede da sačuva status.

Predsednik vlasotinačkog saveza ovaj put se založio za ponovno pokretanje opštinske pionirske lige i apelovao na klubove da posvete veću pažnju formiranju mlađih selekcija i stvaranju registrovanih omladinskih škola.

Najbolnije pitanje na konferenciji pokrenuo je Žarko Kostić, predsednik FK Jedinstvo iz Šišave, obraćajući se predsedniku Starčeviću je konstatovao da je u odnosu na prethodni mandat vlasotinački fudbal degradiran sa daleko manjim uticajem na razvoj fudbala na nivou okruga.

Izvor:kcvlasotince.rs

Pogledaj takodje

Još 67 obolelih od korone u poslednja 24 sata

U poslednja 24 časa u Srbiji, prema podacima sa sajta Ministarstva zdravlja, COVID 19, danas …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *