Početna / DRUŠTVO / EVROPSKI KVIZ NOVCA – Najbolji iz Srbije na takmičenju u Briselu

EVROPSKI KVIZ NOVCA – Najbolji iz Srbije na takmičenju u Briselu

Udruženje banaka Srbije u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ove godine u Srbiji organizuje Evropski kviz novca čiji je cilj popularizacija i podizanje nivoa finansijske pismenosti mladih.

Projekat Evropski kviz novca realizuje se putem e-platforme Kahoot! u 30 evropskih zemalja. Na sajtu UBS dostupna su pitanja iz oblasti finansijske pismenosti za učenje i vežbanje. Njima mogu otvoreno da pristupe svi zainteresovani učenici.

Pored toga, učenici osmog razreda osnovne i prvog razreda srednje škole imaju mogućnost da učestvuju na nacionalnom takmičenju iz finansijske pismenosti koje će se održati 27. marta u 12 časova putem e-platforme Kahoot!.

Učenici koji osvoje prvo i drugo mesto na nacionalnom nivou takmičiće se sa vršnjacima iz Evrope na evropskom finalu koje će se održati u Briselu, 7. maja 2019. godine.

Projekat Evropski kviz novca pokrenula je 2018. godine Evropska bankarska federacija (EBF) u saradnji sa nacionalnim udruženjima banaka širom Evrope.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja podržava ovakve inicijative. One su u skladu sa agendom Ministarstva usmerenom na razvoj i unapređenje kompetencija učenika koje se razvijaju u školi, a koje treba da odgovore potrebama vremena u kojem deca odrastaju i u kojem će živeti.

Ministarstvo kontinuirano radi na uključivanju finansijskog opismenjavanja u sistem obrazovanja i vaspitanja imajući u vidu složenost finansijskog okruženja u kojem mladi odrastaju. Funkcionalno, pravovremeno i kontinuirano finansijsko opismenjavanje ima za cilj da postavi kvalitetnu osnovu za donošenje odluka, da omogući mladima da odgovore na izazove sa kojima se svakodnevno susreću i da bude osnov i pokretač razvoja preduzetništva, važnog aspekta savremenog tržišta rada.

Svi detalji u vezi sa takmičenjem kao i dodatna uputstva za učenike i nastavnike dostupni su na sajtu ubs-asb.com

Učenici koji žele da učestvuju na nacionalnom takmičenju potrebno je da se prijave za učešće. Prijava se vrši popunjavanjem obrasca i slanjem na adresu: emq@ubs-asb.com do 22. 3. 2019. godine.

Pogledaj takodje

Turističko razgledanje grada na trasi dugoj 26 kilometara

Turistička oganizacija Niš prezentuje novi turistički proizvod “Turistički autobus sa otvorenim krovom za panoramsko razgledanje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *