Home / DRUŠTVO / Epidemiolozi tvrde da je u Leskovcu potvrđen 1, na sajtu Ministarstva podatak da su u Leskovcu potvrđena 3 slučaja Korona virusa
hotel bell

Epidemiolozi tvrde da je u Leskovcu potvrđen 1, na sajtu Ministarstva podatak da su u Leskovcu potvrđena 3 slučaja Korona virusa

Novu zabunu u delu leskovačke javnosti danas su uneli oni od kojih se to nije očekivalo.

Na konferenciji za medije u Vladi Srbije epidemiolozi i lekari su saopštili podatak je Leskovac u grupi gradova i opština u kojima je potvrđen po 1 slučaj Korona virusa.

– „Po jednog obolelog imaju Vrnjačka Banja, Temerin, Sombor, Bačka Topola, Sremski Karlovci, Zrenjanin i Leskovac, precizirala je Kisić Tepavčević“ objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Istovremeno, epidemiolozi su najavili i počeo je sa radom u okviru sajta Covid19.rs (koji su postavili Vlada Srbije i Ministarstvo zdravlja) deo koji bi trebao da donosi precizne podatke za svaki grad i opštinu u Srbriju. Za veliki broj gradova podaci nisu isti kao oni koje je iznela na konferenciji za medije Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević. Osim Leskovca, podaci se razliku i za Beograd, Valjevo, Ćupriju … ali je i broj gradova u kojima su registrovani slučajevi Koron 39, umesto 22 kako je saopšteno na konferenciji za medije stručnog tima koji čine lekari.

Dnevnik Juga je tokom večeri zatražio zvaničnu informiaciju o broju potvrđenih slučajeva, ali do ovog trenutka nikakav odgovor nismo dobili.

Na ovom portalu objavljena i grafika i tabela na kojoj je podatak da su u Leskovcu potvrđena 3 slučaja Korona virusa.

Za četvrtak je najavljeno da će u Leskovcu o epidemiološkoj situaciji govoriti direktorica Zavoda za javno zdravlje Leskovac Aleksandra Nikolić pa se očekuje da će ona saopštiti i precizne podatke.

Do tada ostaje nedoumica koju je nastala zbog različitih podataka, a sve kao potvrda da je transparentnost najbolji lek protiv širenja lažnih vesti.

Zbirni podatak oba izvora je isti – da je u Srbiji potvrđeno 384 slučajeva Korona virusa.

Check Also

Uhapšen osumnjičeni za ranjavanje bivšeg sudije i njegove žene, povređeni van životne opasnosti

Žena i muškarac koji su juče ranjeni u pucnjavi u selu Veliko Vojlovce nalaze se …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *