Početna / DRUŠTVO / Vlada Srbije poslala akreditacije samo za dva medija u Leskovcu
Bilbordi

Vlada Srbije poslala akreditacije samo za dva medija u Leskovcu

Iako su novinarska udruženja najavila da će mediji iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga u sredu dobiti akreditacije za rad u uslovima vanrednog stanja to se nije dogodilo.

Čak je objavljena i adresa na koju bi predstavnici redakcija trebalo da se jave – Gradska kuća u Leskovcu koja je inače od uvođenja vanrednog stanja zatvorena za posetiocu.

Na zahtev kabineta premijerka gradonačelnik Leskovca je u utorak poslao automobil kako bi akreditacije bile preuzete od Kancelarije za saradnju sa medijima Vlade Srbije, a zatim distribuirane medijima u dva okruga na jugu Srbije.

Umesto svih, stigle su akreditacije samo za dva medija iz Leskovca i dva medija iz Preševa. Desetak medija iz Leskovca i Jablaničkog okruga za sada nema akreditacije i Press kartice za rad u uslovima vanrednog stanja.

Press akreditacije bi trebale da omoguće novinarima nesmetano obavljanje posla i kretanje 24 časa dnevno, ali je to za sada omogućemo samo novinarima ovde dve redakcije.

Dnevnik Juga je u predviđenom roku 18. marta dostavio zahtev akreditacije na mejl Kancelarije za saradnju sa medijima Vlade Republike Srbije.

Pogledaj takodje

Policija u Leskovcu zadržala dvojicu vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, tokom jučerašnje kontrole saobraćaja, zaustavili su dva vozača koji …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *