Početna / DRUŠTVO / Epidemiološka sitaucija u Nišu dobra

Epidemiološka sitaucija u Nišu dobra

Epidemiološka situacija u Nišavskom i Topličkom okrugu je dosta dobra u odnosu na broj novoinficiranih, procenjuje ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije i šef Kriznog štaba za Nišavski i Toplički okrug Branislav Nedimović.

„Sutra kreće javni prevoz, a kako nam je bilo sredinom aprila, sada je, uz dosta preventivnih mera i aktivnosti, situacija uspela da se stabilizuje, naveo je ministar.

On je ipak dodao da će se situacija pratiti, i ukazao na značaj velike podrške epidemiologa, kao i mnogih drugih osoba iz struke.

Ministar je naveo da su građani Niša vodili računa o svemu, ali i da je broj inficiranih u Gerontološkom centru u tom gradu bio upozorenje za sve.

„Niš je vrlo brzo došao na procenat Srbije po broju inficiranih. U jednom trenutku je procenat bio 20 do 30 odsto u odnosu na testirane, rekao je Nedimović.

Ne sme se zaboraviti kakav su samo pritisak zdravstveni radnici imali u Nišu, istakao je ministar i podsetio na to da je 200 ljudi iz Gerontološkog centra bilo prebačeno u KC Niš.

Pogledaj takodje

Još 48 novih slučajeva Korona virusa, jedna osoba preminula

U prethodna 24 časa u Srbiji je od posledica Korona virusa preminula još 1 osoba, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *