Početna / Opštine / Bojnik / Dozvoljeni skupovi do 50 učesnika najavljeni pet dana ranije

Dozvoljeni skupovi do 50 učesnika najavljeni pet dana ranije

„Za održavanja javnih skupova od sada važe dve mere – da na njima ne može biti više od 50 učesnika i da skup mora biti najavljen policiji najmanje pet dana ranije, kazao je potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je objasnio da za održavanje javnih skupova važi mera koju su predložili zdravstveni radnici – da skup ne može imati više od 50 učesnika, kao i da mora biti najavljen nadležnoj policijskoj stanici najmanje pet dana ranije, što je propisano Zakonom o javnom okupljanju.

On je naglasio da su svi skupovi koji nisu sazvani u skladu sa ovim merama nezakoniti.

Potpredsednik Vlade je izrazio zahvalnost svim zaposlenima u MUP-u na ogromnom radu i zalaganju koje su pokazali tokom vanrednog stanja.

„Sve ono sa čime su se suočili, bilo je novo za policajce, vatrogasce i sve zaposlene u MUP-u, rekao je on, izrazivši zadovoljstvo zbog toga što ni nevidljivi neprijatelj, kakav je koronavirus, nije bio prepreka koju pripadnici ovog ministarstva ne mogu da prevaziđu.

Prema njegovim rečima, zajedno sa zdravstvenim radnicima, koji su se danonoćno borili sa virusom, pripadnici MUP-a su se starali da se poštuju preporuke struke, i bili su velika podrška i pomoć u sprečavanju širenja zaraze.

Pogledaj takodje

Još 48 novih slučajeva Korona virusa, jedna osoba preminula

U prethodna 24 časa u Srbiji je od posledica Korona virusa preminula još 1 osoba, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *