Ekonomskoj školi 960.000 dinara za projekat “Pokretna digitalna učinica” za nabavku 16 prenosivih računara

Ekonomska škola “Đuka Dinić” iz Leskovca saopštila je da je na konkursu Ministarstva pravde prošao projekat ove škole koji će doneti dalju modernizaciju nastavnog procesa.

“Na ovogodišnjem konkursu Ministarstva pravde Republike Srbije u okviru kojeg se raspoređuju sredstva prikupljena po osnovu oportuniteta Ekonomskoj školi “Đuka Dinić” dodeljeno je 960.000 dinara za finansiranje projekta “Pokretna digitalna učionica” za nabavku 16 prenosivih računara čije korišćenje će značajno poboljšati tehničku opremljenost škola za izvođenje nastave jer je upotreba savremenih IKT sredstava sve zastupljenija kako kod opšteobrazovnih tako i kod stručnih predmeta koji se izučavaju u obrazovnim profilima Ekonomske škole.

Projektni tim škole sagledao je potrebe nastavnog procesa kao i ciljeve definisane petogodišnjim Razvojnim planom i sačinjen je projekat koji je prihvaćen od strane komisije Ministarstva pravde.
Ovo je prvi put da su školi po ovom osnovu odobrena sredstva čime je potvrđen rad Projektnog tima i uprave škole koja se zalaže za permanentno unapređivanje nastavnog procesa.

U ime škole ugovor o realizaciji projekta u Narodnoj skupštini Republike Srbije na svečanoj dodeli 10.7.2024. potpisala je direktorka škole Biljana Đorđević dok su sa strane Ministarstva prosvete i Ministarstva pravde potpisnice ministarke gđa Slavica Đukić Dejanović i gđa Maja Popović.
Za našu školu ovaj projekat predstavlja veliki podsticaj i veliku obavezu da na svaki način opravdamo poverenje koje nam je ukazano.

Dodajemo da je nedavno Ekonomskoj školi odobren i program usavršavanja nastavnika o potencijalima i izazovima veštačke inteligencije u nastavi, finansiran i okviru Erazmusplus programa. Realizacija projekta očekuje se u aprilu 2025.g.

Za narednu školsku godinu sva mesta namenjena učenicima prvog razreda koji će se školovati na jednom od tri obrazovna profila popunjena su u prvom upisnom krugu.” – saopšteno je iz Ekonomske škole.

Check Also

Teška saobraćajna nesreća na auto-putu kod Predejana – jedna osoba poginula, dvoje dece i dvoje odraslih povređeno

Danas oko 18 časova na auto putu krzo Grdeličku klisuru, u blizini Predejana dogodila se …