hotel bell

Dvoje Leskovčana osvojilo tri zlatne medalje na Svetskom šampionatu u dizanju tegova, u Orlandu

Srbija je na ovom šampionatu, najjačem na planeti imala tri predstavnika, a oni su se okitili sa četiri zlata. Dvoje zlatnih dizača su Leskovčani, Živorad Marković i njegova supruga Ana Petković

Živorad Marković, preduzetnik iz Leskovca, višestruki šampion Srbije, Evrope i sveta i pobednik svetskih kupova u master kategoriji u WPC i još tri svetske federacije, u Orlandu je osvojio dve zlatne medalje.

Superiorno je osvojio prva mesta u EQ benč presu, sa podignutih 160 kilograma i u RAW benč presu, sa 140 kilograma.

– Bilo je malo neizvesnosti pre dolaska u Ameriku, jer sam se prvi put takmičio ovde i nisam znao baš sve njihove takmičare, a konkurencija je bila zaista paklena. Ali, nimalo nisam sumnjao u sebe. Bio sam maksimalno spreman, a dodatna motivacija mi je bila želja da trijumfujem baš u SAD, jer sam se setio 1999, kada sam bio dobrovoljac za vreme NATO bombardovanja Srbije. Zainatio sam se da pobedim i pobedio sam i doneo našoj Srbiji još dva zlata – izjavio je za „Novosti“ Marković.

Njegova supruga Ana Petković je prvi put učestvovala na šampionatu sveta i odmah je osvojila zlatnu medalju u disciplini mrtvo dizanje, sa podignutih 60 kilograma, dok se na najviši stepenik pobedničkog postolja popeo i Zoran Ećim u master kategoriji (110 kg), koji takođe ima zlato sa SP u drugim federacijama. 

Na šampionatu u Orlandu, Amerika, učestvovalo je 959 dizača tegova sa svih kontinenata. Dominirali su Amerikanci i Indijci, a odmah za njima i Srbi, prenose “Novosti“.

Izvor i foto: Novosti

Check Also

Na sednici Štaba za vanredne situacije usvojen plan rada za narednu godinu

Grad Leskovac je spreman za zimske uslove, jer je izabrano preduzeće zaduženo za zimsko održavanje …

Оставите одговор