hotel bell

Đaci i profesori Tehničke škole u Leskovcu, trčanjem zaradili 100.000 dinara

Radi se o izazovu “Trčim za školu“, osmišljenim kao projekat sportsko-humanitarnog karaktera, u kome je učestvovalo 1. 008 đaka i profesora Tehničke škole “Rade Metalac“. Oni su sa pretrčanih 22.135 kilometara, osvojili treće mesto i nagradu od 100 hiljada dinara

Tokom više od mesec dana, učesnici izazova su svaki pretrčani kilometar poklonili svojoj ili nekoj školi u Srbiji, za unapređenje nastave fizičkog vaspitanja.

– To je projekat Olimpijskog komiteta Srbije, koji realizuje Savez za školski sport. Na svojim telefonima smo instalirali aplikaciju “TreninGo“, koja registruje pretrčane kilometre. Trčala su deca, učenici naše škole, ali smo uključili i profesore, pre svega fizičke kulture, a oni opet svoje prijatelje i porodice. Ukupno nas je bilo 1.008 i svi smo trčali za Tehničku školu. Pretrčane i prehodane kilometre smo sakupljali, a aplikaciju smo aktivirali i na časovima fizičkog, krosu RTS-a. Na kraju smo sakupili 22.135,82 metra i osvojili treće mesto, priča za Dnevnik juga koordinator projekta, profesor Bojan Nedeljković.

Pripreme za učešće u projektu, koji je počeo 24. septembra, trajale su oko nedelju dana, kaže Nedeljković, jer je trebalo svim đacima, koji su želeli, omogućiti instalaciju aplikacije. Nakon toga je sve bilo lako.

– Svi su se rado uključili i shvatili da je ovo timski projekat, te da samo ako radimo zajedno, možemo se nadati uspehu. Tako smo stigli i do nagrade od 100.000 dinara, koje ćemo potrošiti za nabavku rekvizita za nastavu fizičkog vaspitanja. Još ćemo precizirati šta će to biti, ali mislim da smo već postigli konsenzus. Kupićemo po desetak lopti za svaki sport i nešto dodatne opreme za stoni tenis. Tako ćemo potpuno obnoviti fond rekvizita, koji su već bili poprilično dotrajali.

Prvo mesto u ovom zanimljivom izazovu osvojila je smederevska Gimnazija sa 28.244, a drugo, Osnovna škola “Olga Milošević“ iz Smederevske palanke, čiji su učenici pretrčali 22.374 kilometra. Njima je pripalo 300, odnosno 200 hiljade dinara.

U poređenju sa prošlom godinom, pretrčana kilometraža je deset puta veća, saopštio je Olimpijski komitet Srbije, saopštavajući rezultate takmičenja koje se održava četvrti put.

Check Also

Na Festivalu Scenskih minijatura 19 ekipa iz nekoliko gradova Srbije

U Leskovačkom kulturnom centru otvoren je 9. Festival scenskih minijatura, koji je pratila izložba ilustracija …

Оставите одговор