Početna / GRADOVI / Leskovac / DS Leskovac: Bojkotom pokažimo da nam je Leskovac draži od bilo čije ambicije
hotel bell

DS Leskovac: Bojkotom pokažimo da nam je Leskovac draži od bilo čije ambicije

Povod za današnju konferenciju za medije koja je organizovana u prostoriji Demokratske stranke u Leskovcu, bili su skandali iz prethodnog perioda, kako u Srbiji tako i u Leskovcu.

Medijima se obratio potpredsednik GrO DS i odbornik u Skupštini grada Leskovca, Saša Stojanović.

„Do sad smo uglavnom imali ozbiljne povode da pričamo o bahatosti vlasti na republičkom nivou: od ministra finansije Siniše Malog, preko oca ministra policije i još jednog člana GO SNS za koje je utvrđeno da su trgovali oružjem pa sve do otkrivene plantaže marihuane na 12 hektara i sa 6 tona droge, Dakle, imali smo dokazanu krađu, trgovinu oružjem, uzgajanje narkotika. Šta je sledeće, ne smemo ni da pomislimo. Nažalost, situacija nije ništa bolja ni u Gradu Leskovcu. Bahatost naprednjaka, odavno je prevršila svaku meru. Više od 20 hiljada Leskovčana koji su napustili ovaj grad za vreme sedmogodišnjeg terora naprednjaka, milione evra za renoviranje škole „Josif Kostić“, zamena ispravne stolarije na zgradi bolnice iako je za taj novac bilo moguće kupiti i magnetnu rezonacu i nove skenere i nove rendgen aparate, izgradnja trga za 2 miliona evra čiji će kvadrat pločnika  koštati više od kvadrata stana u centru Beograda,rebalans budžeta zbog montažnog toaleta koji će koštati više od 40 hiljada evra, broj dece kojima je potrebna socijalna pomoć a koji je porastao za više od 23 % – sve su to kastrofalni rezultati ove vlasti -najgore vlasti u istoriji našeg grada.

Stojanović je ovom prilikom kazao da bi sva ova utrošena sredstva tebalo proveriti i da će Državna revizorska institucija, obaviti kontrolu trošenja para za 2019. godinu.On je naveo sve pokazatelje katastrofalnog stanja u izvršenju budžeta, osvrnuvši se posebno na penale i kazne.

„Jedini smo grad u Srbiji u kome se porez na imovinu plaća po maksimalnoj stopi, jedini smo grad u kome se porez na poljoprivredno zemljište takođe plaća na najvišoj stopi, a sve ovo dovoljno govori da naprednjaci Leskovčane ne gledaju kao građane već samo kao podanike i roblje kome treba uzeti sve. Na kraju, pitanje je da li je uopšte moguće uraditi nešto gore od ovoga šta čini ova vlast ili smo već odavno, kao grad, dotakli dno!S toga, pozivamo građane Leskovca da bojkotom, svuda i na svakom koraku, pokažu da nam je Leskovac draži od bilo čije ambicije – zaključuje Stojanović

Pogledaj takodje

Šta radi danas i sutra, i do koliko sati

Krizni štab Vlade Srbije pooštrio je mere bobe protiv širenja Korona virusa u dane vikenda. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *