Home / DOGAĐAJI / Državni sekretar Zoran Dimitrijević danas u Leskovcu
hotel bell

Državni sekretar Zoran Dimitrijević danas u Leskovcu

Danas je sastanku gradonačelnika Gorana Cvetanovića sa direktorima javnih i javno-komunalnih preduzeća, gradskih i republičkih institucija i šefovima odeljenja Gradske uprave grada Leskovca prisustvovao državni sekretar u Ministarstvu privrede Zoran Dimitrijević.

Dimitrijević je upoznao prisutne sa planovima i projektima na kojima Ministarstvo radi, te posebno istakao programe koji su se do sada realizovali na teritoriji grada Leskovca i Jablaničkog okruga. Apostrofirajući da je grad Leskovac u poslednjih nekoliko godina postao lokalna samouprava u koju domaći privrednici rado ulažu, pre svega zahvaljujući timskom radu, dobroj organizaciji i saradnji sa privrednim društvima, državni sekretar je izneo podatak da su privrednici koji su ove godine aplicirali za dodelu bespovratnih sredstava ostvarili pravo na subvencije u ukupnom iznosu od 73 miliona dinara na nivou Jablaničkog okruga, te da su investicije privrednika koji su otvarali ili širili svoje kapacitete ove godine dosegli sumu od 500 miliona dinara.

Prema njegovim rečima 21. oktobra je na predlog predsednice Vlade Ane Brnabić i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića oformljena Međuresorna radna grupa za pomoć i razvoj južne Srbije koja će u predstojećem periodu raspisati nekoliko javnih poziva čiji cilj će biti unapređenje brojnih segmenata društvenog života sa posebnim akcentom na turizam, ekologiju i infrastrukturu.

Državni sekretar je saslušao predloge i ideje pojedinih odgovornih lica koja su preko svojih institucija ostvarivali saradnju Ministarstvom privrede i naglasio da će za sve informacije, smernice i dodatna pojašnjenja biti na raspolaganju.

Check Also

Korona presek: U poslednja 24 sata još 76 osoba pozitivno na koronu

Prema poslednjim podacima ZZJZ Leskovac od 538 testiranih u poslednja 24 sata u Jablaničkom okrugu, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *