Početna / DRUŠTVO / Dr Sandra Mijušković : Produženo leto donelo pune ambulante pacijenata

Dr Sandra Mijušković : Produženo leto donelo pune ambulante pacijenata

Produženo leto se završilo a naglo nam je došla jesen sa niskim temperaturama. S toga i nečudi činjenica što su leskovačke ambulante pune pacijenata, koji se žale na različite vrste infekcija.

Kakvo je stanje na terenu, ima li virusa gripa, ima li dovoljno vakcina za zaštitu, koja je prevencija i kako se lečiti ukoliko već dođe do infekcije, upitali smo dr Sandru Mijušković, koja ističe da je ovaj prelazni period nezgodan za sve starosne kategorije – kako za decu tako i za odrasle.

„Svi smo svedoci da nam je ovo produženo leto donelo veliki broj i virusnih i bakterijskih infekcija, ambulante su pune, a dolaze nam uglavnom deca od 2 do 4 godine koja još uvek nisu izgradila imuni sistem pa su podložnija uticaju. Pored dece najosetljiviji su i srčani bolesnici, dijabetičari ali i stariji sugrađni. Naš savet za ovaj period je upotreba antihistaminika na biljnoj bazi ali i promena režima ishrane koji bi trebao da obiluje voćem i povrćem kao i upotreba preparata za jačanje imuniteta.

Za vakcinaciju protiv gripa je ove godine vladalo veliko interesovanje te su vakcine koje su namenjene našem Domu zdravlja potrošene, a po mišljenju dr Mijušković, svest kod građana se konačno probudila i predrasude su se smanjile pa otuda i činjenica da su sve vakcine namenjene građanstvu potrošene.

Ina Dendić

Pogledaj takodje

U petak bez struje stanovnici Sinkovca

Obaveštavaju se korisnici distributivnog sistema da neće biti električne energije u petak, 05.06.2020. godine u vremenu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *