Dosta je bilo Niš: Transparentnost i nova sistematizacija uslov za formiranje vlasti u opštini Medijana

 

Rezultat pokreta “Dosta je bilo – Saša Radulović Niš” na ponovljenim opštinskim izborima za Gradsku Opštinu Medijana obavezuje nas da pre svega svojim glasačima ali i medijima i široj javnosti saopštimo naše planove za buduće političko delovanje na opštini Medijana – saopšteno je iz ovog pokreta.

 

“Smatramo da kao druga po snazi politička grupacija u opštini Medijana imamo pravo da učestvujemo u razgovorima sa ostalim političkim subjektima koji imaju svoje odbornike u ovoj opštini i pokušamo da svoje ideje i principe pokreta realno i primenimo. Ne postoji nikakva mogućnost da bilo kakve pregovore niti ulaske u vlasti na Opštini Medijana ostvarujemo sa Srpskom Naprednom Strankom kao i drugim listama koju čine njeni članovi.” – navodi se u saopštenju Dosta je bilo.

“Sa ostalim političkim partijama i grupacijama razgovori se mogu voditi isključivo oko principa a ne oko funkcija. Takođe, pojedine ličnosti iz opozicionih grupacija su jako problematične za naš pokret, te ćemo insistirati da takve kompromitovane ličnosti ne budu deo budućih pregovora niti učesnici buduće vlasti. Povukli smo crvenu liniju politike i od nje nikada nećemo odustati – kaže se u saopštenju i posebno ističu uslovi za formiranje nove većine – Svako ko želi da sa nama pregovara moraće da prihvati naše osnovne uslove za učestvovanje u vlasti, a to su transparentnost – objavljivanje svih ugovora, uredbi, odluka, finansijskih izveštaja u narednom mesecu za prethodni mesec na sajtu Gradske Opštine Medijana. Retroaktivno objavljivanje svih ugovora, odluka, finansijskih izveštaja za protekli period (od osnivanja Gradske Opštine Medijana) i sistematizacija radnih mesta – analiza svih radnih mesta u opštinskoj upravi, racionalizacija uprave, analiza potreba za raznim komisijama i odborima i nakon analize njihovo ukidanje i otpuštanje viška radnika.

“Opština mora biti otvorena za građane, građanske inicijative i na tom principu ćemo itekako insistirati. S obzirom na to da osećamo odgovornost prema glasačima koji su nam u velikom broju dali podršku, namera nam je da transparentno saopštavamo kako sa kojom političkom opcijom budemo razgovarali i šta smo predlagali i šta su nam svi oni odgovarali u tim pregovorima. Samo uz potpunu transparentnost možemo početi da menjamo sistem i pokažemo građanima da smo spremni za vršenje vlasti ali ne po svaku cenu već samo po cenu potpune primene naših principa oko kojih smo se i okupili u Dosta je bilo.” – zaključuje se u saopštenju Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović.

Check Also

Polaganjem venaca na spomenik poginulima obeležena 25. godišnjica NATO agresije

U prisustvu čelnika grada Leskovca predstavnika Vojske Srbije, udruženja boraca i policajaca, danas je obeležena …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *