hotel bell

10 godina Agencije JUGpress

Redakcija Dnevnika Juga čestita koleginicama i kolegama vredan jubilej. Prenosimo tekst sa sajta Agencije JUGpress.

Regionalna informativna agencija JUGpress obeležava deset godina postojanja i rada.

Prva agencija osnovana van Beograda sa namerom da se bavi regionalnim temama, JUGpress  (www.jugpress.com), čije je sedište u Leskovcu, prati dešavanja na jugu Srbije (sa posebnim akcentom na Bujanovac, Preševo i Medvedju), na Kosovu i Metohiji, severozapadnoj Makedoniji, ali i u širem regonu.

JUGpress ima jasnu uredjivačku politiku koja se zasniva na poštovanju svih profesionalnih i etičkih standard,  tačnim, proverenim i pouzdanim informacijama i netabloidnom novinarstvu,

JUGpress objavljuje tekstove na srpskom, albanskom  romskom i bugarskom jeziku.

Agencija JUGpress je prva počela da objavljuje na svom sajtu i tv snimke kada to još uvek nisu radili ni veliki centralni mediji a prva je od medija u Srbiji uvela i servis na albanskom jeziku.

Sadržaje JUGpressa koriste i centralni mediji u Srbiji, sa Kosova, bivšim jugoslovenskim  republikama i iz zemalja u regionu.

Član je Lokal presa i Asocijacije onlajn medija i prihvata nadležnosti Saveta za štampu.

Desetu godišnjicu JUGpress dočekuje sa multimedijalnim konceptom agencijske produkcije, koja pored klasičnih informativnih servisa vesti, pisanog, tonskog, foto i televizijskog, obuhvata i Internet televiziju  web TV JUGpress.

Dug put od deset godina u uslovima u kojima egzistira novinarstvo u Srbiji prošli smo uzdignute glave i na nogama, ponosni što smo utirali put koji su brojni, ne samo lokalni mediji sledili i slede.

Naročito smo ponosni na saradnju koju imamo sa brojnim medijima u regionu koji izveštavaju na različitim jezicima.

Check Also

SLAVLJE LESKOVČANA! Košarkaši Zdravlja pobedili ekipu Vršca

Košarkaši Zdravlja pobedili su večeras pred svojim navijačima ekipu Vršca rezultatom 96:93 (23:19, 28:27, 24:22, …

Оставите одговор