hotel bell

Donacija za 13 mikro i malih preduzeća za angažovanje 14 nezaposlenih

Danas je gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović podelio 13 ugovora mikro i malim preduzećima o donaciji sredstava za angažovanje 14 nezaposlenih lica na stručnoj praksi.

Gradonačelnik Cvetanović je tim povodom rekao:

„Ovaj vid podrške ekonomskog osnaživanja ranjivih kategorija stanovništva deo je HELP-ovog projekta Pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa. Oni će dobiti maksimum 560 evra po zaposlenom (za zaradu, poreze i doprinose, troškove prevoza i toplog obroka) na period od 6 meseci, a nakon toga, ukoliko poslodavci odluče da angažovanim licima produže ugovor o radu za najmanje godinu dana, moći će da konkurišu za dodatnu pomoć.

Ovaj projekat se realizuje uz podršku švedske vlade preko Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju SIDA, i sufinansira sredstvima Grada. Ukupna vrednost projekta iznosi oko 148 hiljada evra, u okviru kojih Grad Leskovac učestvuje sa 42.732 evra,“ – i dodao da grad Leskovac redovno održava sastanke sa privrednicima, da su tu uvek za njih, da je od 2013. godine zaposleno 11 hiljada sugrađana, i podsetio da je grad Leskovac ponosni nosilac BFC sertifikata sa procentom ispunjenosti od 96,33%.

Sanja Mitić se obratila u ime organizacije HELP i zahvalila se gradu Leskovcu na odličnoj saradnji i dodala da će regularnost realizacije stručne prakse redovno pratiti mentori angažoovani od strane HELP-a kako bi se obezbedila održivost aktivnosti i dobrobiti i za poslodavca i za lica angažovana na stručnoj praksi.

U ima poslodavaca obratili su se Đorđe Filipović, vlasnik preduzetničke radnje za proizvodnju nameštaja Filipko i Jasna Stajić, vlasnik ugostiteljske radnje Bebinac plus stil, zahvalili su se gradu Leskovcu i organizaciji HELP na podršci koja im mnogo znači i da se nadaju uspešnoj realizaciji projekta.

Check Also

Kompanija Meridian preko svog sajta i opcije DONIRAJ pomera granice društvene odgovornosti

Teškoće koje nam život nameće često umeju da nas obore, demotivišu, obeshrabre, navedu da pomislimo …

Оставите одговор