hotel bell

Grad Leskovac jedan od retkih koji finansira boravak dece u školama sa domskim smeštajem

Na osnovu Odluke o socijalnoj zaštiti građana na teritoriji grada Leskovca, grad Leskovac finansira boravak dece u školama sa domskim smeštajem koja su korisnici dodatka za pomoć i negu drugog lica pri Centru za socijalni rad u Leskovcu. Uputni organ je Centar za socijalni rad u Leskovcu, a za ostvarivanje ovog prava, neophodno je da da se deca nalaze na evidenciji Centra za socijalni rad u Leskovcu kao korisnici dodatka za pomoć i negu drugog lica.

U tekućoj školskoj godini Grad Leskovac je sklopio ugovore sa školom za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović“ u Zemunu i školom sa domom učenika „Bubanj“ u Nišu. Odlukom o budžetu Grada Leskovca za 2023. godinu predviđena su sredstva u iznosu od 3.000.000 dinara za decu u osnovnom obrazovanju i 500.000 dinara za decu u srednjoškom obrazovanju u prethodno dve navedene škole.

Finansijski plan u 2023. godini za Školu za osnovno i srednje obrazovanje „11 oktobar“ Leskovac iznosi 11.770.000 dinara.

Podsećamo, za oblast obrazovanja iz gradskog budžeta za tekuću godinu izdvojeno je 1.140.000.000 dinara.

Da grad Leskovac nastavlja progesivno ulaganje u obrazovanje, govore inovacije koje se odnose na sufinansiranje udžbenika za učenike osnovnoškolskog obrazovanja u školskoj 2024/2025 godini.

Check Also

Za doček Novo godine u Leskovcu grupa Kasperi, trubači Isidora Zećirovića, vatromet i bogata novogodišnja lutrija

Pod pokroviteljstvom grada Leskovca, Turistička organizacija grada Leskovca organizuje doček Nove godine na gradskom trgu. …

Оставите одговор