Đacima generacije iz Medveđe, po 19. put, dodeljene nagrade iz Fonda ”Milica Veličković”

Nagrade treba da budu podstrek mladima za postizanje novih uspeha u daljem školovanju

Novčanu nagradu vrednu 30.000, dobila je Rinesa Bajić, kao đak generacije u kategoriji srednjoškolaca, a 20.000 pripalo je Jeleni Petrović, za izvanredan uspeh tokom osmogodišnjeg osnovnoškolskog obrazovanja.

Sredstva je obezbedio Fond ”Milica Veličković” oformljen odlukom Skupštine opštine Medveđa, u znak sećanja na devojčicu Milicu Veličković, izuzetno dobrog đaka, nadarenog za crtanje, pisanje i brojne druge veštine.

Novac se u Fond sliva sa svih strana: od brojnih donatora, budžeta opštine, ali i prodatih slika Miličine majke, Kosare Veličković, penzionisane nastavnice likovne kulture, koja je i osnivač Fonda.
Uručivanju nagrada, danas je prisustvovao Drago Veličković, otac rano preminule Milice, kao i članovi Odbora za nagrađivanje, koji su devojkama poželeli uspeh u daljem školovanju.

Čestitajući dobitnicama nagrade, Rinesi i Jeleni, zamenik predsednika opštine Medveđa, Rade Petrović je istakao da je ovo prestižno priznanje i da njihovi roditelji treba da budu ponosni na taj uspeh.

Ovaj sadržaj je deo projekta koji je sufinansirala opština Medveđa. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Check Also

U četvrtak bez struje “pola” Leskovca

Elektrodistribucija Leskovac najavila je za četvrtak nastavak radova na elektro mreži. “Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *