hotel bell

Demokratska stranka: Sve oči uprte u nas kao jedinu opozicionu snagu u Leskovcu

Gradski odbor Demokratske stranke u Leskovcu pozvao je danas sve stranke na saradnju u borbi za fer izbore.

Lista Za pravedni Leskovac – Demokratska stranka naći će se na glasačkim listićima na lokalnim izborima u Leskovcu na 6. mestu. Posle ispravke pravnih nedostataka lista koalcije oko Demokratske stranke proglašena je u ponedeljak na sednici Gradske izborne komisije.

– Zahvaljujemo svim gradjanima koji su podržali našu izbornu listu i pored svih pretnji, pritisaka i ucena kojima su bili izloženi prethodnih dana. Prethodne tri i po godine prošli smo sve od pretnji, hapšenja, otimanje odbornika do cepanja stranke. Očekujemo sa našim koalicionim partnerima dobre rezultate na predstojećim lokalnim izborima. Sve oči su uprte u DS i koaliciju koja je oko nje okupljena. Oko nepravilnosti prilikom predaje naše liste digla se velika medijska pažnja što još jednom ukazuje da su sve oči uprte u Demokratsu stranku kao jedinu pravu opozicionu snagu u Leskovcu – rekao je na konferenciji za novinare Ivan Stojanović, sekretar Gradskog odbora DS i poslanički kandidat liste “Za pravednu Srbiju – Demokratska stranka”.

Iz Demokratske stranke pozivaju stranke da se pismeno i pred gradjanima obavežu da neće ulaziti u postizbornu koaliciju sa SNS-om.

– Postupak oko prikupljanja potpisa za izborne liste je pokazao da su zloupotrebe moguće i da postoji opasnost da izbori ne budu pravedni i pošteni. Koalicija Za pravedni Leskovac predlaže postizanje dogovora svih izbornih lista o donošenju platforme za poštene i fer izbore. Ovaj poziv važi i za SNS jer će upravo na njima biti i najveća odgovornost. Demokratska stranka i njeni koalicioni partneri pozivaju sve liste na potpisivanje sporazuma o neulaženju u postizbornu koaliciju sa Srpskom naprednom strankom. Biće to najbolji način da gradjani Leskovca znaju kome daju svoj glas i da ne moraju da razmišljaju da li će njihov glas, koji daju nekoj od lista koje nisu SNS, slučajno opet otići naprednjacima u nekoj od postizbornih kombinatorika. DS i koalicija veruju da je ovo minimum uslova za fer izbore i informisanje gradjana o tome gde će njihov glas na kraju otići – rekao je na konferenciji za medije Saša Stojanović, kandidat koalcije Za pravedni Leskovca za gradonačelnika.

 

 

Check Also

Povodom Dana žena, leskovački naprednjaci obradovali sugrađanke ružama

Povodom 8. marta, Dana žena, članice Foruma žena i aktivisti GrO SNS Leskovac, obradovali su …

Оставите одговор