Demokratska stranka: Sve oči uprte u nas kao jedinu opozicionu snagu u Leskovcu

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Gradski odbor Demokratske stranke u Leskovcu pozvao je danas sve stranke na saradnju u borbi za fer izbore.

Lista Za pravedni Leskovac – Demokratska stranka naći će se na glasačkim listićima na lokalnim izborima u Leskovcu na 6. mestu. Posle ispravke pravnih nedostataka lista koalcije oko Demokratske stranke proglašena je u ponedeljak na sednici Gradske izborne komisije.

– Zahvaljujemo svim gradjanima koji su podržali našu izbornu listu i pored svih pretnji, pritisaka i ucena kojima su bili izloženi prethodnih dana. Prethodne tri i po godine prošli smo sve od pretnji, hapšenja, otimanje odbornika do cepanja stranke. Očekujemo sa našim koalicionim partnerima dobre rezultate na predstojećim lokalnim izborima. Sve oči su uprte u DS i koaliciju koja je oko nje okupljena. Oko nepravilnosti prilikom predaje naše liste digla se velika medijska pažnja što još jednom ukazuje da su sve oči uprte u Demokratsu stranku kao jedinu pravu opozicionu snagu u Leskovcu – rekao je na konferenciji za novinare Ivan Stojanović, sekretar Gradskog odbora DS i poslanički kandidat liste “Za pravednu Srbiju – Demokratska stranka”.

Iz Demokratske stranke pozivaju stranke da se pismeno i pred gradjanima obavežu da neće ulaziti u postizbornu koaliciju sa SNS-om.

– Postupak oko prikupljanja potpisa za izborne liste je pokazao da su zloupotrebe moguće i da postoji opasnost da izbori ne budu pravedni i pošteni. Koalicija Za pravedni Leskovac predlaže postizanje dogovora svih izbornih lista o donošenju platforme za poštene i fer izbore. Ovaj poziv važi i za SNS jer će upravo na njima biti i najveća odgovornost. Demokratska stranka i njeni koalicioni partneri pozivaju sve liste na potpisivanje sporazuma o neulaženju u postizbornu koaliciju sa Srpskom naprednom strankom. Biće to najbolji način da gradjani Leskovca znaju kome daju svoj glas i da ne moraju da razmišljaju da li će njihov glas, koji daju nekoj od lista koje nisu SNS, slučajno opet otići naprednjacima u nekoj od postizbornih kombinatorika. DS i koalicija veruju da je ovo minimum uslova za fer izbore i informisanje gradjana o tome gde će njihov glas na kraju otići – rekao je na konferenciji za medije Saša Stojanović, kandidat koalcije Za pravedni Leskovca za gradonačelnika.

 

 

Check Also

Svečanost povodom 160 godina pravne službe Vojske Srbije

U Nišu je održana svečanost povodom Dana i 160 godina postojanja pravne službe Vojske Srbije. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *