hotel bell

Dela leskovačke umetnice Ane Mikarić po peti put u Latinskoj Americi

U Centru kulture UNSA u gradu Arequipa, u Peruu, otvorena je izložba umetničkih slika pod nazivom “El Origen” umetnice iz Leskovca Aleksandre Ane Mikarić. 

Povodom proslave 195 godina postojanja Universidad Nacional de San Agustín – UNSA otvoreno je sedam izložbi u galerijskim prostorima ove ustanove gde je naša umetnica predstavila svoj rad u saradnji sa južnoameričkim umetnicima Juan Manuel Champi Huamani i Fabricio Lara koji su u umetničkoj saradnji svako sa svojom prošlošću velikim koracima krenuli ka budućnosti.

Ova izložba je prikaz zajedničkog rada troje umetnika koji su u svom radu prikazali ono što prepoznaju kao zajedničku nit naših udaljenih kultura koje se ogledaju u zajedničkom poreklu sveta koji poznajemo.

Na slikama koje je Aleksandra predstavila u Peruu prepoznajemo naše Vinče i figurine Lepenskog Vira koje smo i ranije susretali u njenom radu kojim nastoji da ukaže na vrednost naše povezanosti sa tim delom prošlosti.

Učesnici ove izložbe dobro su poznati umetnici latinske amerike, čuveni Fabricio Lara iz Bolivije i Juan Manuel Champi iz Perua. Naša umetnica i ranije je najavila saradnju sa umetnicima ovih zemalja a sledeći projekat biće tokom naredne godine prikazan u Evropi nakon premijere u Muzeju savremene umetnosti u Santa Cruzu.

Ove godine peta po redu izložba naše umetnice u Latinskoj Americi deo je niza izložbi koji će se nastaviti kroz zajedničke projekte sa umetnicima ovog kontineta.

Izložba je realizovana uz podršku Srpskog konzulata u Boliviji i njene ekselencije počasnog konzula Žane Petković Kuljača de Rodriguez.

Check Also

Počela isplata jednokratne pomoći srednjoškolcima sa teritorije vlasotinačke opštine

Danas je počela isplata jednokratne novčane pomoći srednjoškolcima na teritoriji vlasotinačke opštine i planirano je …

Оставите одговор