hotel bell

„Deca su na sigurnom i bezbedna“ – kaže Momčilović povodom slučaja nasilja nad decom u Leskovcu

U poslednja dva dana Leskovčane ali i celu Srbiju potresao je video snimak majke iz Leskovca koja krvnički tuče svoju decu, a po pisanju pojedinih ovdašnjih medija, nasilje traje mesecima unazad.

Centar za socijalni rad je upoznat sa slučajem i odmah po prijavi, postupio je u okviru svoje nadležnosti, kaže direktor Predrag Momčilović:

„Sve ostalo, odnosno odgovore na pitanja: da li je majka privedena i koliko je dugo zadržana, znaju Policijska uprava i javno tužilaštvo, nadležno za tu vrstu poslova. Ono što je važno, jeste da su deca na sigurnom, kod oca. Odmah smo obavili razgovor i sa decom i sa njihovim ocem, ali su to detalji o kojima trenutno ne mogu da govorim.

Sastanci Tima za saradnju i koordinaciju, po pitanju nasilja u porodici, održavaju se na 15 dana, tako da je ova institucija upoznata sa svim slučajevima nasilja koji su evidentirani.

„Nasilje nažalost postoji, postojalo je i postojaće, vrlo teško se sprečava i to je jedan začarani krug iz koga nema lakog izlaska. Mi smo tu da zajedno sa drugim nadležnim institucijama radimo na tome da se ono u velikoj meri spreči. Da li uspevamo u tome ili ne pokazaće vreme – zaključuje Momčilović

Check Also

Leskovčanke se vratile u pobednički ritam: Maksimalno protiv kvalitetnog “Beograda“

U teškoj utakmici, “Leskovac 98“ slavio je sa 3:0, a najveća neizvesnost viđena je u …

Оставите одговор