Početna / EKONOMIJA / DCP Hemigal, društveno odgovorna kompanija, veliki proizvođač dezinfekcionih sredstava i izvoznik
hotel bell

DCP Hemigal, društveno odgovorna kompanija, veliki proizvođač dezinfekcionih sredstava i izvoznik

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obišao je danas, sa saradnicima, leskovačku kompaniju DCP Hemigal i sa direktorom Igorom Denićem održao konferenciju za medije.

DCP Hemigal je tokom epidemije Korona virusa dokazao da je društveno odgovorna kompanija. Pored donacije gradu Leskovcu u iznosu od milion dinara, kompanija u vlasništvu porodice Denić donirala je medicinski alkohol Opštoj bolnici Leskovca kao i sredstva za dezinfekciju JKP Komunalac.

Direktor DCP Hemigala Igor Denić pokazao je danas deo proizvodnih pogona ove firme, uključujući i novi pogon, zatim magacine i radove na izgradnji nove menze za zaposlene čiji je broj povećan tokom krize.

-Ovom prilikom se zahvaljujem porodici Denić na velikom stepenu odgovornosti i humanosti i čestitam im na svemu što su do sada postigli za ovih 25 godina koliko firma postoji. Sa svojih 115 zaposlenih (od kojih je 16 fakultetski obrazovanih) ova porodična firma godišnje proizvede oko 6 miliona jedinica proizvoda. U svom asortimanu DCP Hemigal ima preko 200 artikala koji se izvoze u zemlje regiona, pa čak i u Hong Kong – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović i dodao – U proteklom periodu je u adaptaciju magacina, proširenje proizvodnje, odnosno otvaranje novog proizvodnog pogona i energetsku efikasnost zgrada uloženo oko 500.000 evra, što će dodatno unapredeti poslovanje. Dobra vest je i to što će od septembra, kada se očekuje puštanje novog pogona u rad, broj zaposlenih porasti za još desetak.

Direktor kompanije DCP Hemigal Igor Denić rekao je da se ova firma drži principa dobre poslovne prakse i društvene odgovornosti.

-Mi smo nekoliko nedelja pre početka vanrednog stanja imali veliki udar, kada su u pitanju dezinfekciona sredstva, i tada smo uveli tri smene, obezbedili radnicima besplatan prevoz i primili petoro novih ljudi, koji su se pokazali kao jako dobri i koji će ostati u firmi i nakon ovog talasa. Uspeli smo da odgovorimo na sve upite i ispoštujemo sve kupce. Svi zaposleni koji su radili u tri smene, ali i moji ključni saradnici koji su bili pod pritiskom su sav posao jako dobro izneli, želim ovom prilikom da im se zahvalim – naglasio je Igor Denić, direktor DCP Hemigal.

Pogledaj takodje

UMETNICA SILVANA SPASIĆ SLIKAMA ČESTITALA RODJENDAN ŠKOLI “JOSIF KOSTIĆ“

Exif_JPEG_420 Kolegama, koji su se uključili u akciju “Umetnici školi“, pokrenute pre mesec dana, pridružila …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *