Početna / DRUŠTVO / Prvi put saopšteni podaci obolelih u pojedinim gradskim mesnim zajednicama, prigradskim naseljima i selima

Prvi put saopšteni podaci obolelih u pojedinim gradskim mesnim zajednicama, prigradskim naseljima i selima

Na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije i konferenciji za medije po prvi put saopšteni o broju obolelih od Korona virusa na teritoriji Grada, prigradskim naseljima i selima.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović je saopštio i podatke registrovanih obolelih po mesnim zajednicama na teritoriji grada:

-106 lica su sa teriorije gradskog naseljenog mesta Leskovac, i to sa po 15 obolelih MZ Moše Pijade i Stojan Ljubić, zatim sa po 13 u MZ Veljko Vlahović i Hisar, zatim 9 lica na teritoriji MZ Centar, 8 MZ Dubočica, 7 obolelih lica MZ Veternica, sa po 6 obolelih u MZ Morava i Rade Žunić, dok je MZ Milentije Popović i Kosta Stamenković ima po 5 obolelih, a u MZ Prva Južnomoravska brigada njih 4. U Vučju je potvrđeno 10 obolelih, dok je Grdelici 7 slučaja obolelih. Što se tiče naseljenih mesta seoskog tipa situacija je sledeća: od ukupno registrovanih 98 slučajeva u 43 naseljenih mesta, u Brestovcu je 12 slučajeva, u Gornjem Stopanju 7, a u mestima Bobište, Bratmilovce i Donje Krajince registrovano je po pet obolelih. U 19 seoskih naseljenih mesta registrovan je po jedan slučaj oboljevanja. Od početka epidemije ukupan broj testiranih lica na teritoriji grada Leskovca iznosi 2007 lica, na području Okruga 3399 lica, dok se čekaju rezultati testiranja za 319 lica. Zbog kontakta sa obolelima, na teritoriji grada Leskovca, pod zdravstveni nadzor stavljeno je 1348 lica, okrug 1780 lica, dok broj lica koja su stavljena u kućnu izolaciju do sada iznosi 893, okrug 1108 lica – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović ma konferenciji za medije.

Pogledaj takodje

Još 48 novih slučajeva Korona virusa, jedna osoba preminula

U prethodna 24 časa u Srbiji je od posledica Korona virusa preminula još 1 osoba, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *