Cvetanović sa privrednicima: Težimo unapređenju partnerskog odnosa

Svesni smo značaja koji privrednici imaju u procesu razvoja jednog grada i zato godinama negujemo praksu otvorenih razgovora sa njima, kako bismo bili upućeni u njihove potrebe i našli načine za rešavanje problema, rekao je gradonačelnik na tradicionalnim ”Otvorenim vratima sa privrednicima”

Podsetivši da je Leskovac grad sa povoljnim poslovnim okruženjem, sa visokom ispunjenošću kriterijuma, Cvetanović je ocenio da veliku zaslugu za to imaju nosioci ekonomskog razvoja, privrednici i preduzetnici, koji, kroz sopstveni razvoj, doprinose razvoju čitave lokalne zajednice:

– Zahvaljujući vama, tokom poslednje decenije, zaposleno je 10.000 ljudi, a samo prošle godine oko 2.000 Zbog toga vam zahvaljujem, jer bez vašeg angažovanja, energije i želje da, unapređujući sebe, razvijate Leskovac, to bi bila nemoguća misija. Lokalna samouprava nastoji da bude vaš servis, partner i saradnik u dostizanju ciljeva. Navešću podatak i da je novembra 2012. godine, kada smo preuzeli odgovornost, u Gradskoj upravi i javnim preduzećima, radilo 700 upošljenika više. Pogledajte dotadašnje, a onda naše rezultate. Poslujemo domaćinski, što ste vi, nakon zajedničkih projekata, više puta potvrdili.

Tek sada, nakon deset godina, tokom kojih smo se borili za vraćanje dugova i izmirenje drugih obaveza, možemo se okrenuti razvojnim projektima, dodao je gradonačelnik:

– Raduje činjenica da je privreda Leskovca stabilna i sve više orjentisana na izvoz. Juče smo, na obeležavanju jubileja, 60-ogodišnjice rada Regionalne privredne komore, čuli da su kompanije iz Jablaničkog okruga, a najviše ih je iz našeg grada, ostvarile izvoz od 414 miliona evra i da smo, zahvaljujući tome, posle mnogo godina, uspeli da dostignemo i prestignemo Vranje. To su podaci za respekt i još jednom vam zahvaljujem što ste izabrali Leskovac za sedište svojih firmi.

Predstavnik Preduzeća Guma promet” predložio je da se sastanci sa privrednima organizuju i dva puta godišnje, a od lokalne samouprave zatražio izmene u PGR-u broj 7. Dobio je odgovor da će već sledeće nedelje biti upriličen sastanak sa predstavnicima nadležnih službi, kako bi se našlo zajedničko rešenje.

Selena Jovanović, vlasnica etno-kompleksa ”Sunčev breg”, ponovo je zatražila da grad uloži u izgradnju putne infrastrukture i rasvete u tom delu Kukavice, ali i da se za razvoj ruralnog turizma, u budžetu opredele veća sredstva:

– Ove godine smo opredelili 50, a naredne će u ruralni razvoj biti uloženo 66,5 miliona dinara, što znači da ne samo pratimo kontinuitet, već i potrebe privrednih subjekata i građana. Što se tiče rasvete, ulično osvetljenje su po prvi put dobili Babičko, Bare i Oraovica, čime smo ispunili svoj deo iz vaše molbe, a ostalo ćete morati sa Elektrodistribucijom. Tokom ove godine, završili smo put iz pravca Tulova, a sada imate zahtev da bude uređena saobraćajnica i sa druge strane, što je, takođe, planirano za naredni period.

Marjan Stefanović, predstavnik preduzeća ”Frenki prevoz” je, zahvalio na rešavanju pitanja divljih prevoznika na liniji prema Vinarcu i Donjem Stopanju, a od grada, zbog hroničnih gubitaka koje preduzeće mesečno trpi, zatražio povećanje cene karata ili da grad nađe način za subvencionisanje prevoza na nerentabilnim linijama do udaljenih ruralnih mesta, kao što su Barje, Igrište, Dušanovo, Podrimce, Grajevce i Petrovac.

– Povećanje cene karata prevoza u gradskom i prigradskom prevozu neće biti. Budžet za narednu godinu je usvojen, ali ćemo razmotriti mogućnosti subvencionisanja, zbog nedovoljnog broja putnika na pomenutim relacijama, ne samo Preduzeću ”Frenki prevoz”, nego i drugim prevoznicima, rekao je gradonačelnik Cvetanović.

Obećanje lokalne samouprave da će urediti put od sela Milanovo do, nekoliko stotina metara udaljenog ”DCA”, ispunjeno je, potvrdila je i zahvalia Zvezdana Dimitrijević.

Check Also

“Vukovci” – maturanti leskovačkih srednjih škola otputovali na nagradnu ekskurziju u organizaciji grada Leskovca

“Vukovci” – maturanti leskovačkih srednjih škola otputovali su jutros na tradicionalnu ekskurziju koju u okviru …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *