Cvetanović: Naša izborna lista je apsolutni pobednik lokalnih izbora, naša pobeda legalna i legitimna

Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Leskovac dr sci. med. Goran Cvetanović danas je u prostorijama stranke održao konferenciju na kojima je govorio o rezultatima na izborima održanim 17. decembra tekuće godine.

„Naši sugrađani, kao i većina građana Srbije, su na izborima prednost dali ljudima iza kojih su izgrađeni putevi, pruge, bolnice, vrtići, škole… Nama koji radimo i gradimo, stvaramo i unapređujemo sve segmente društva zarad dobrog kvaliteta života naših sugrađana od novorođenčadi do najstarijih, zarad radnika, poljoprivrednika, zdravstvenih i prosvetnih radnika. Slika koja je sinoć otišla iz našeg glavnog grada, divljanje poslušnika tajkunske opozicije, je za svaku osudu. Ako je neko sumnjao, sada je svima jasno da oni kojima su usta puna borbe protiv nasilja, jedino poznaju nasilje i da im je cilj da nasilnim putem ruše volju građana. Kao što smo tokom kampanje i govorili, na jednoj strani se nalazi nastavak prosperiteta i svetla budućnost naše zemlje, a na drugoj, nazadovanje, mrak, nasilničko ponašanje” – rekao je na konferenciji za medije lider leskovačkih naprednjaka dr Goran Cvetanović.

Cvetanović je izneo potpune podatke o rezultatima lokalnih i parlamentarnih izbora.

“Zato smo znali i očekivali i govorili da će rezultat biti ovakav. Svi su bili na jednoj, a mi sami na drugoj strani i tada smo govorili da ćemo ubedljivo pobediti sve opcije“ – naglasio je u svom obraćanju i podsetio da je na parlamentarnim izborima listi Aleksandar Vučić – Srbije ne sme da stane svoj glas dalo je 38.054 od 72.209 izašlih birača odnosno 52.72%, dok je listu za odbornike u Skupštini grada Leskovca Aleksandar Vučić – Leskovac ne sme da stane podržalo 35.017 glasača od 72.645 koliko je izašlo, što u procentima iznosi 48,58%, kao i da je na nivou Srbije lista za poslanike u Narodnoj skupštini osvojila 1.778.618 glasova odnosno 46.71% – rekao je prvi na listi Aleksandar Vučić, Leskovac ne sme da stane i naglasio – „Naša izborna lista, apsolutni je pobednik lokalnih izbora u Leskovcu održanih 17. decembra 2023. godine. Još šest izbornih lista učestvovalo je na lokalnim izborima u Leskovcu i sve one zajedno su osvojile manje od naše. I pored ovakvih rezultata opozicione izborne liste iskoristile su svoja prava, kroz postupak zaštite izbornih prava, i podnele su 16 prigovora. Jedanaest prigovora podnela je koalicija Živeti slobodno Marinika Tepić-Zdravko Ponoš. Deset njihovih prigovora je odbijeno jer su neosnovani a jedan prigovor odbačen. Na leskovačkom nivou to je Jelena Spirić. Podsetiću vas da nisu mogli da sakupe potpise, a kada su to učinili zakasnili su za predaju biračkih odbora. Četiri prigovora podnela je koalicija Narodni pokret Srbije Leskovac, Nebojša Cakić i Zoran Stamenković. Tri prigovora je odbijeno jer su neosnovani i jedan je odbačen. Jedan prigovor podnela je koalicija Srbija protiv nasilja (Marinika Tepić i Miroslav Aleksić), koji je odbačen.”

Prvi čovek Gradskog odbora SNS je istakao da je opozicija dobila uvid u birački materijal.

“Pored navedenog, opozicija je iskoristila i svoje pravo i izvršila uvidu u izborni materijal, uvid je juče trajao 5, saglasno odredbama Zakona o izboru narodnih poslanika, Zakona o lokalnim izborima i Uputstvu Republičke izborne komisije“ – kazao je i upitao da li je iko od prisutnih medija dobio neko obaveštenje o eventualnim greškama i kazao da je siguran da nisu jer nije bilo prigovora i grešaka – naglašava Cvetanović – „Sve ovo govori da smo apsolutnu pobedu na ovim izborima ostvarili u skladu sa propisima, da je legalna i legitimna, 25.213 imamo više glasova od druge liste sa najvećim brojem glasova, a na parlamentarnim izborima u Leskovcu 29.357 glasova.”

Lider leskovačkih naprednjaka još jednom je zahvalio građanima na velikom poverenju koje su ukazali listi koju je predvodio na lokalnim izborima.

“Zahvaljujem se svim biračima sa područja našeg grada i naseljenih mesta koji su glasali za našu izbornu listu. Na ovaj način iskazali su nam poverenje za ono što smo radili u prethodnom mandatu i obavezali nas da još bolje radimo u narednom periodu i realizujemo sve planirane programske aktivnosti. Zahvaljujem se i svim ostalim biračima koji su učestvovali na ovim izborima i svoj glas dali drugim izbornim listama, na fer i korektnom učešću na ovim izborima. Trudićemo se da za sve građane našeg grada i svih naseljenih mesta realizujemo sve programske aktivnosti, prateći njihove potrebe i zahteve kroz odgovarajuće odluke i realizaciju tih odluka za vaš bolji život u našem gradu, jer Srbija i Leskovac ne smeju da stanu sa daljim razvojem.“

Cvetanović je izneo i podatke o podršci leskovačkim političarima te kazao da je svaka od lista svakoga od njih, kako na parlamentarnim, tako i lokalnim izborima, imala manju podršku na skoro svim biračkim mestima na kojima glasaju, dodao da niko od njih nije pobedio na svom izbornom mestu, osim na jednom gde su listi SNS-a slabiji rezultati na parlamentarnim izborima i na jednom gde su slabiji na lokalnim izborima, dok je na svim ostalim mestima ubedljiva pobeda i dodao da se radi o biračkim mestima Milentije Popović i Narodna biblioteka. Dodao je i da je Grad Leskovac dobitnik priznanja Nacionalne službe za zapošljavanje, da je potpisan ugovor za izgradnju kanalizacione mreže u 16 naseljenih mesta, da je zaposlenima u Gradskoj upravi, bez funkcionera, isplaćeno po 10 hiljada dinara.
Odgovarajući na pitanje novinara o mogućoj koaliciji predsednik Cvetanović je kazao da će razgovarati i da su otvoreni za sve, osim za one koji su sami zatvorili vrata.

Check Also

Muzika za violu kroz vekove u četvrtak u Svečanoj sali grada Leskovca

U organizaciji Leskovačkog kulturnog centra u četvrtak, 18. aprila 2024. godine u 19 časova u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *