Iako niste dobili novembarski račun za struju, imate pravo na popust do 30. decembra

Domaćinstva koja nisu dobila novembarski račun za električnu energiju na kućnu adresu mogu ostvariti pravo na popust za redovno plaćanje ukoliko do 30. decembra uplate isti iznos kao na računu za oktobar, saopštila je Elektroprivreda Srbije (EPS).

EPS, kako dodaju, na taj način želi da izađe u susret redovnim platišama, pošto je zbog hakerskog napada dostava preostalih računa za novembar izuzetno otežana- navodi eKapija.

Iz bezbednosnih razloga i dalje su van funkcije portal “Uvid u račun”, kao i uplate na šalterima EPS-a.

– Zbog bezbednosnih procedura nije moguće ni podnošenje prigovora i reklamacija, ali će svi prigovori primljeni po uspostavljanju sistema biti tretirani kao blagovremeni i rešeni u najkraćem mogućem roku – navodi se u saopštenju.

Dodaju i da su neistine da su od novembra računi uvećani za 9,8%.

Kako je navedeno, cena stavki koje se odnose na energiju su korigovane za 9,8%, ali je prosečan račun, koji u sebi sadrži i druge stavke, uvećan za osam procenata.

EPS na osnovu preporuke Vlade Srbije obračunava popuste za racionalnu potrošnju u iznosu od 20 do 40 odsto za domaćinstva koja utroše manje električne energije nego u istom mesecu prošle ili pretprošle godine.

Check Also

Dom kulture Brestovac: Imena nagrađenih na pesničkom konkursu “Moravske elegije” – Branku Miljkoviću u čast

Na dvadesetom, jubilarnom, pesničkom konkursu za učenike osnovnih škola, ,, Moravske elegije”- Branku Miljkoviću u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *