Zdravković: Za Leskovac zajedno neće preuzimati mandate ukoliko to bude stav liste, odnosno koalicije Srbija protiv nasilja

Na konferenciji za medije održanoj danas o aktuelnoj političkoj situaciji govorio je dr Nenad Zdravković, lider Za Leskovac zajedno.

Zdravković je na početku ocenio da nemili događaji u Beogradu pokazuju da Srbija polako klizi u diktaturu.

-Srbija protiv nasilja je upravo imala ideju da se takve nasilne stvari ne dešavaju. A sada je podvrgnuta nasilju od strane države. Mi sa našim koalicionim partnerima pozivamo građane da shvate ozbiljnost situacije u kojoj se zemlja nalazi – rekao je dr Nenad Zdravković i dodao – U Leskovcu je takođe bilo izbornih krađa. Mi smo uputili nekoliko prigovora i imali smo otežane uslove za kontrolu izbornog materijala. Imamo jasnu sliku šta se desilo i naši advokati rade na prigovoru. Ja ću vam sada nagovestiti. Iz tog razloga su poništeni izbori na nekim ranijim izborima na nekim biračkim mestima, a to je glasanje lica koja ne žive trenutno u Leskovcu.

Lider za Leskovac zajedno je rekao da je neposredno pred konferenciju za novinare dobio informaiciju da je jedan čovek bio i predsednik biračkog odbora ispred jedne i član u proširenom sastavu ispre druge stranke. Zdravković je istakao da je to razlog za poništenje izbora na tom biračkom mestu, iako je rekao da je njihov propust što to nisu primetili kada je napravljeno rešenje.

-Kada uputimo prigovor uputićemo svima o kom biračkom mestu se radi i do tog podatka smo došli uvidom u birački materijal. Naš član biračke komisije je dobio pravo na uvid, ali nije smeo da unese ni telefon ni papir da nešto napište. Mi smo zajedno sa kolegama iz koalicije Živeti slobodno podržavali listu Srbija protiv nasilja i sa njima koordiniramo i u stalnom smo kontaktu. Svi dalji potezi će ići u okviru Srbije protiv nasilja, i u smislu prigovora i eventualnih protesta. Kako god da Srbija protiv nasilja bude vodila ovu priču koja je jasna odbrana naše države i ustava, mi ćemo u skladu sa njihovim aktivnostima preduzimati dalje poteze. Mi ne mislimo da izbore treba poništiti, mi smo takav zahtev kao ozbiljna politička organizacija podneli takav zahtev. Jedna od opcija je nepreuzimanje mandata. Odgovorno tvrdim da odbornici grupe građana Za Leskovac zajedno neće preuzimati mandate ukoliko to bude stav liste Srbija protiv nasilja, odnosno te koalciije. To je naš doprinos odbrani biračke volje građane. I sve ovo što radimo, i odlazak naših aktivista na proteste u Beogradu ima za cilj da menjamo društvo i sistem u kome živimo, a ne da mi budemo odbornici ili poslanici – kazao je Nenad Zdravković na konferenciji za medije.

Check Also

Polaganjem venaca na spomenik poginulima obeležena 25. godišnjica NATO agresije

U prisustvu čelnika grada Leskovca predstavnika Vojske Srbije, udruženja boraca i policajaca, danas je obeležena …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *