Cvetanović: Grad Leskovac postao sinonim za uspeh i napredak

Na listi “Fajnenšel Tajmsa” grad Leskovac proglašen je za mikrograd sa povoljnom poslovnom klimom, odnosno za mali grad u Evropi koji je privlačan za investitore.

Magazin fDi, publikacija britanskog Fajnenšal tajmsa, u izdanju liste “Evropski gradovi i regioni budućnosti” za 2024. godinu, rangirao je Leskovac na prvom mestu kao najprivlačniji mali grad za investitore, a ovim povodom gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, organizovao je konferenciju za medije.

“Grad Leskovac je ponosni nosilac brojnih priznanja i velikog broja nagrada u svim oblastima i sverama života. Naš grad je grad čije je ime vremenom postalo sinonim za uspeh i napredak. Kao potporu tome dolazi još jedno priznanje, koje je stiglo prošlog vikenda od strane uglednog poslovnog magazina”fDi”. Leskovac je okarakterisan kao najprivlačniji manji grad za investitore, i siguran sam da je to velika stvar za sve nas Leskovčane, i da će nam dodatno pomoći da u narednom periodu nastavimo komunikaciju sa potencijalnim investitorima. Činjenica je da smo dokazali da smo dobri domaćini, kako stranim kompanijama tako i domaćim investitorima, i da imaju dobre uslove za poslovanje u našem gradu. Ova publikacija je prepoznala potencijale našeg grada, ali valja se podsetiti da smo mi i 2020. godine zauzeli drugo mesto u toj istoj kategoriji, a evo nas danas na prvom. Na ovo je svakako uticala dobra poslovna klima,te je naš grad prepoznat kao atraktivan za investitore koji traže ekonomično poslovanje – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Inače, pored Leskovca i Beograd se našao u vrhu u svojoj kategoriji ali i Kragujevac, Šimanovci, Zrenjanin i Subotica.

Check Also

Benzin skuplji za dva dinara

U narednih sedam dana, od danas, 12. aprila, do 19. aprila, očekuje se povećanje cena …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *