Zaplenjeno 40.000 neprijavljenih evra i 10 pločica investicionog zlata

Carinski službenici su 12. februara 2024. godine na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, u dzepovima jakne koju je jedan putnik nosio na sebi otkrili 40.000 neprijavljenih evra i 10 pločica investicionog zlata.

Pokušaj krijumčarenja je otkriven kada su dvojica stranih državljana, putujući na relaciji Nemačka  – Turska, pristigli na izlaz prelaza Gradina u folksvagen tiguanu stranih registarskih oznaka. 

Na postavljeno pitanje da li imaju nešto da prijave carinskoj kontroli i koliko novca nose sa sobom, obojica su izjavili da nemaju ništa da prijave. Međutim, tokom detaljne kontrole, u slučaju suvozača pokazalo se da izjava ne odgovara istini. 

Naime, u unutrašnjem dzepu jakne koju je on nosio na sebi, pronađeno je 40.000 evra, a u novčaniku smeštenom u spoljašnji dzep – 10 pločica investicionog zlata SERIF 995.0 od po 1gr. Nakon toga je u torbici koja se nalazila u koferu sa ličnim stvarima pronađeno još 20.000 evra, pa je putnicima vraćen iznos od po 10.000 evra koje nisu bili u obavezi da prijave, dok je suma od 40.000 evra i 10 pločica investicionog zlata zadržano do okončanja postupka.

Check Also

Vređao, pretio i raznim predmetima gađao suprugu, a potom je i fizički napao

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju uhapsili su S.J. (1977) iz ovog grada, zbog postojanja …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *