Početna / DRUŠTVO / „Borini književni dani“ od 21. do 23. marta

„Borini književni dani“ od 21. do 23. marta

Manifestacija ,,Borini književni dani“, čiji su organizatori Grad Vranje i Javna biblioteka ,,Bora Stanković“ biće održana u periodu od 21. do 23. marta, rečeno je na sastanku Organizacionog odbora.

Kako je programom predviđeno, 21. marta u 19 sati u Galeriji Narodnog muzeja 2. ,,Borine književne dane“ otvoriće gradonačelnik dr Slobodan Milenković, a nakon toga biće održana promocija knjige ,,Zabluda svetog Sebastijana“, Vladimira Tabaševića, dobitnika prestižne Ninove nagrade. Pored autora, prilikom predstavljanja ovog dela govoriće i Jasmina Radoijčić, urednica u izdavačkoj kući ,,Laguna“.

U petak 22. marta od 10 sati u sali Periodike u Javnoj bilbioteci biće organizovana književna radionica sa Elenom Prendžovom, pesnikinjom i slemerkom iz Skoplja i Nemanjom Stojkovićem Blekijem, pesnikom iz Vranja. Cilj je da se mladi ohrabre i podstaknu, i iskoriste svoj kreativni kapacitet za pisanje tekstova. Istog dana, u ogranku Javne biblioteke u Vranjskoj Banji od 17 sati biće priređeno književno popodne sa pesnicima Udruženja književnika iz Vranja. Učestvuju Blagoje Savić, Miroslav Manasijević, Mile Kostić i Žikica Dimitrijević. U 19 sati u sali Periodike u Javnoj biblioteicu u Vranju biće održana pomocija knjige ,,Jugo uvek okreće na buru“ autorke Laure Barne.

Poslednjeg dana manifestacije, koja se organizuje u čast velikana srpske književnosti Borisava Stanković, na spomenik u Gradskom parku u 11 sati biće položeno cveće. Od 19 sati u sali Periodike biće priređena promocija knjiga izdavačke kuće Partizanska knjiga. Pored Dunje Ilić, urednice ove izdavačke kuće učestvovaće pisci Dragana Mokan, autorka knjige ,,Pustite mi laganu muziku“, Miroslav Ćurčić, autor knjige ,,Smrt u Bašaidu“ i Srđan Srdić, autor knjige ,,Srebrna magla“.

Pogledaj takodje

ENERGETSKA EFIKASNOST: Završeni radovi na sanaciji OŠ „Vasa Pelagić“

U OŠ „Vasa Pelagić“ završeni su radovi na rekonstrukciji ovog objekta. Radove je finansirala EU …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *