hotel bell

Asfaltiranje puta preko Radana počinje tokom ovog meseca

Međuresorna radna grupa za uređenje i razvoj južne i zapadne Srbije razmatrala je na sednici u Sijarinskoj Banji napredak u primeni projekata iz oblasti turizma, komunalne i putne infrastrukture, čijom će se realizacijom znatno poboljšati uslovi za ekonomski razvoj ovog dela zemlje.

Kako je rečeno, najveći napredak od svih radova ostvaren je na izgradnji veoma zahtevnog puta preko Radan planine koji spaja Jablanički i Toplički okrug i četiri banje. Završeni su pripremni radovi na celoj trasi puta dužine 32 kilometra, dok će asfaltiranje prve deonice u dužini od 11 kilometara, od Prolom Banje do Begovića, početi tokom ovog meseca, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Kako je rečeno na sastanku, stanovnici ovog kraja su već sada videli prednosti ovog projekta, kojim se skraćuje putovanje od Prolom Banje do Medveđe, sa dva sata na 30 minuta.

Tokom septembra počeli su radovi na svim budžetiranim projektima u ovoj godini. Ostvaren je napredak u pripremi i novih projekata čija se realizacija očekuje tokom sledeće godine, poput rekonstrukcije Specijalne bolnice za rehabilitaciju u Sijarinskoj Banji, izgradnji Kulturnog centra i amfiteatra u Sijarinskoj Banji, izgradnji planinarskog centra Dobre Vode u Bojniku i Vizitor centra u Đavoljoj varoši, koji će omogućiti posetiocima da ovaj prirodni fenomen dožive na jedinstven i nesvakidašnji način.

Uspešna realizacija svih ovih projekata će unaprediti turističku ponudu i neophodnu infrastrukturu, a sve zarad ekonomskog jačanja lokalnog stanovništva i dostupnosti domaćim i stranim turistima, navodi.

Sastanku su prisustovali predstavnici Kabineta predsednice Vlade Republike Srbije, ministarstava iz resora turizma, zaštite životne sredine, infrastrukture, privrede, kulture, Kancelarije za javna ulaganja, „Železnice Srbije“, JP „Putevi Srbije“, JVP „Srbijavode“ i JP „Srbijašume“, kao i predstavnici lokalnih samouprava Leskovca, Prokuplja, Kraljeva, Kuršumlije, Lebana, Medveđe i Bojnika.

Check Also

Na Festivalu Scenskih minijatura 19 ekipa iz nekoliko gradova Srbije

U Leskovačkom kulturnom centru otvoren je 9. Festival scenskih minijatura, koji je pratila izložba ilustracija …

Оставите одговор