Početna / DRUŠTVO / Ambulanta u Manojlovcu ponovo radi u dve smene
hotel bell

Ambulanta u Manojlovcu ponovo radi u dve smene

Pružanje zdravstvene zaštite je jedan od prioriteta Lokalne samouprave. Tim povodom predstavnici lokalne samouprave zajedno sa gradonačelnikom Leskovca obišli su ambulantu u Manojlovcu.

„Danas se nalazimo u ambulanti u Manojlovcu u kojoj gravitira preko 7.800 meštana iz 14 cela. Svaki kraj treba da ima ambulantu koja je funkcionalna i adekvatna kako bi se svim članovima naše društvene zajednice pružila adekvatnu zdravstvenu negu. Na tom polju napravili smo značajne pomake. Krajem 2018. godine završena je i otvorena ambulanta u naselju Ančiki, tako da je ova ambulanta ovde značajno rasterećena. Želela bih da istaknem i odličnu saradnju koju imamo sa privrednicima koji žive i rade u ovom kraju. To pokazuje donacija vlasnika „Livnica Vitko“ i firme „Metal-komerc“ u vrednosti od 12.000 evra čime je ambulanta u Manojlovcu dobila ogradu i rekonstruisanje pomoćnog objekata i uređen prostor oko ambulante – kazala je zamenica gradonačelnika Jasmina Ranđelović, koja je dodala da u cilju prevencije zdravlja naših sugrađana Dom zdravlja svakog vikenda organizuje preventivne preglede.

Direktor DZ Leskovac, Slaviša Božić istakao je da je zbog nedostatka doktora došlo do prekida rada u jednoj smeni.

„Ambulanta u Manojlovcu ima oko 3500 odabranih pacijenata, prema tri lekara koji rade ovde i to je osnovni preduslov da radi u pune dve smene. Sa načelnicom Službe za opšu medicinu rešili smo problem nedostatka lekara koji je nastao zbog odlaska pojedinih u penziju, tako da od marta meseca ova ambulanta kreće sa redovnim radom i u drugoj smeni kako bi pokrila svih 7800 stanovnika koji ovde gravitiraju.“

I.D.

Pogledaj takodje

Isplaćeno 15,5 mioliona dinara za projekte iz oblasti socijalne zaštite

Foto: arhiva Lokalna samouprava grada Leskovca isplatila je danas polovinu palnirane sume koja je obezbeđena …

Jedan komentar

  1. Citat“Direktor DZ Leskovac, Slaviša Božić istakao je da je zbog nedostatka doktora došlo do prekida rada u jednoj smeni“.To nije tačno.Mladih lekara ima na zavodu,ali izbori idu pa moraju otvoriti i drugu smenu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *