Darko Bajić: Leskovčani se gromoglasnim aplauzom oprostili od Gorana Paskaljevića

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Goran Paskaljević, Darko Bajić, LIFFE

Povodom smrti čuvenog reditelja Gorana Paskaljevića, umetnički direktor LIFFE-a Darko Bajić je na današnjoj konferenciji za medije istakao da je to izuzetan gubitak za sve.

„To je velika tragedija i za srpsku, evropsku, ali i za svetsku kulturu. To je tragedija i za nas koji smo ga poznavali i izuzetno poštovali. On mi je bio prijatelj i ja sam želeo da mu posvetim jučerašnju premijeru. To sam saopštio publici i umesto minuta ćutanja, on je dobio aplauz koji je dugo trajao i koji je predstavljao zahvalnost publike na svim filmovima koje je Goran napravio za nas, a kojih se svi rado sećamo.“  

Svečanom ceremonijom u Narodnom pozorištu Leskovac, sinoć je otvoren 13. Leskovački internacionalni festival filmske režije LIFFE. Nakon svečane ceremonije prikazan je film „Ime naroda“ Darka Bajića van konkurencije, a tokom prve festivalske večeri u Takmičarskom programu prikazani su filmovi „Vrba” makedonskog reditelja Milča Mančevskog i „Polusestra” slovenačkog autora Damjana Kozolea, hrvatski film „Ideš? Idem!” Ljube Zdjelarevića u kategoriji Nezavisnog filma, i specijalna projekcija filma „Uprkos magli” Gorana Paskaljevića, reditelja i ovogodišnjeg laureata nagrade „Živojin Žika Pavlović” koji je sinoć preminuo.

Check Also

Obeležavanje Svetskog dana Crvenog krsta i Crvenog polumeseca: “Sačuvajmo humanost”

8. maja svake godine širom sveta obeležava se Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *