U utorak u LKC-u promocija knjige “Kvadratni koren iz života”

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

U utorak, 12. marta 2019. godine od 19 časova u Holu na sprtu Leskovačkog kulturnog centra će se održati veče istankutog književnika, filozofa, novinara i prevodioca MUHAREMA BAZDULjA pod nazivom: KVADRATNI KOREN IZ ŽIVOTA – razgovor o knjizi i nečemu još.

Muharem Bazdulj je rođen 1977. godine u Travniku. Diplomirao i magistrirao na Filozofskom fakultetu u Sarajevu engleski jezik, englesku i američku književnost. Književne i publicističke tekstove Muharem Bazdulj objavljuje u mnogim časopisima i listovima u BiH, Srbiji i regionu. Knjige su mu prevedene i objavljene na nemačkom, engleskom i poljskom jeziku, a priče i eseji na još desetak jezika.

Objavio je sedam romana, pet knjiga priča, tri knjige kolumni, dve knjige eseja i jednu knjigu soneta. Dobitnik dve najviše srpske novinarske nagrade: nagrade lista Danas “Stanislav Staša Marinković“, koja se dodeljuje za novinarsku hrabrost i posebne domete u istraživačkom i analitičkom novinarstvu, kao i nagrade “Bogdan Tirnanić“ Udruženja novinara Srbije, za najbolju kolumnu ili komentar. Pre toga, 2013. godine, dobio je i nagradu Društva novinara BiH za “najboljeg novinara u kategoriji tiskanih medija“.

Živi i radi u Srbiji od 2012. godine. Državljanin je Republike Srbije od 2016. godine.

Check Also

Za Leskovac zajedno traži smenu direktorke Vodovoda

Lider Grupe građana Za Leskovac ZAJEDNO dr Nenad Zdravković zatražio je danas na konferenciji za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *