Na namenski račun za lečenje obolele dece pola miliona dinara

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Članovi Gradskog veća, na današnjoj sednici, prihvatili su inicijativu gradonačelnika dr Slobodana Milenkovića da na namenski račun za lečenje dece obolele od maligniteta i drugih teških bolesti bude uplaćeno pola miliona dinara, saopštila je na konferenciji za novinare gradska većnica Danijela Milosavljević.

Prema njenim rečima, većnici su usvojili i Nacrt Odluke o mreži javnih osnovnih škola, kojom se utvrđuje broj i prostorni plan obrazovnih ustanova na teritoriji grada Vranja. Kako je istakla, urađen je elaborat, i na osnovu toga neće biti promena u odnosu na postojeće stanje. Nacrt Odluke biće dostavljen resornom ministarstvu na saglasnost.

Na današnjoj sednici usvojen je i Nacrt Odluke o obavljanju komunalne delatnosti – obezbeđivanje javnog osvetljenja, koje će sada biti u nadležnosti novog odeljenja u okviru JP ,,Urbanizam i izgradnja grada Vranja”. Neophodno je da se donesu i druga akta, a do tada ovu komunalnu delatnosti i dalje će obavljati JP ,,Parking servis”.

Usvojen je i Nacrt Odluke o dopuni Odluke o komunalnim delatnostima, i kako je istakla Danijela Milosavljević ona je dopunjena odredbama koje se odnose na kontinuirano izjašnjavanje korisnika o kvalitetu pruženih usluga. Oni će moći da postavljaju pitanja, daju predlooge i primedbe, a rok za dostavu odgovora je osam dana. Zeleno svetlo dobio je i Nacrt odluke o pribavljanju i raspolaganju stanovima u javnoj svojini grada Vranja, i to po tržišnoj ceni, zatim na osnovu zakupa i kao stambena podrška socijalno ugroženom stanovništvu.

Prihvaćen je i Nacrt Odluke o taksi prevozu putnika i limo servisu, koji je usklađen sa izmenama i dopunama Zakona o linijskom prevozu. Ubuduće će biti definisan optimalan broj taksi vozila, uslovi za taksi vozače i krovna oznaka za taksi vozila.

Check Also

Leskovac bogatiji za tri devojčice i jednog dečaka

U porodilištu Opšte bolnice Leskovac u prethodna 24 časa rođene su četiri bebe. Leskovac je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *