Jedan stari zanat: Podeljene nagrade najboljima na konkursu Doma kulture Grdelica

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Povodom Dana varošice Grdelice, 10. decembra Dom kulture je podelio nagrade učenicima koji su učestvovali na tradicionalnom trinaestom po redu likovno – literarnom konkursu na temu „Jedan stari zanat“.

Cilj Doma kulture bio je da motiviše učenike da pišu o nekim starim, zaboravljenim zanatima, ali i o nekim zanatima koji su im bliski i iz neposrednog okruženja (zanatima njihovih baka i deka)

Na likovni konkurs se odazvalo 100 učenika iz osnovnih škola iz Knjaževca, Niša i Grdelice, sa područnim odeljenjem iz Kozara i Oraovice. Na literarni konkurs prijavljeno je 25 radova iz pomenutih škola.
Ove godine podeljene su zahvalnice učiteljima i njihovim odeljenjima u znak zahvalnosti za nesebično angažovanje, saradnju i podršku pri realizaciji konkursa. U svakom odeljenju nagrađena su po tri rada (prvo, drugo i treće mesto).

Podeljeno je 50 knjiga, sa ciljem da kod učenika pokrenemo takmičarski duh i da deci pokažemo da umesto gledanja televizije ili provođenja vremena na pametnom telefonu, pokušaju da u knjizi pronađu najboljeg prijatelja, koji ništa ne zahteva, a pruža mnogo radosti – navode iz DK Grdelica.

Check Also

Pojeftinili i dizel i benzin

Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine saopštilo je nove najveće maloprodajne cene goriva za period od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *