Home / DRUŠTVO / Zorana Mihajlović: Biće dovoljno energenata za narednu sezonu, ali to neće biti jeftino
hotel bell

Zorana Mihajlović: Biće dovoljno energenata za narednu sezonu, ali to neće biti jeftino

Foto: arhiva

„Vlada Republike Srbije će obezbediti dovoljne količine energije i energenata za narednu zimsku sezonu, ali da to neće biti ni jednostavno ni jeftino, zbog čega je važno da svi racionalnije koristimo energiju i da štedimo – kazala je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

„Srbija će morati da donosi određene odluke i moraćemo svi da učestvujemo u procesu racionalizacije. Spremni smo za svaki scenario, ali je drugo pitanje koliko će to da nas košta, jer nema jeftine energije, naglasila je Mihajlović.

Ona je ukazala na to da svi moramo da shvatimo da energetska kriza nije nastala zato što mi nismo radili nešto dobro, već zato što se na globalnom nivou dešava kriza – sada zbog situacije u Ukrajini, a prethodno smo imali postpandemijsku krizu.

„Neverovatno je da su toplane prethodnih dana potrošile milion kubnih metara gasa na grejanje, umesto da te količine imamo u skladištu. Naš odnos prema energiji mora da se promeni i da svi shvatimo da je energija najvažniji resurs, a mi nažalost nemamo takav osećaj, rekla je Mihajlović.

Check Also

Leskovac bogatiji za tri devojčice i četiri dečaka

Lepe vesti stižu iz porodilišta Opšte bolnice Leskovac. U danu za nama Leskovac je postao …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.