Home / DOGAĐAJI / Zmije uhvaćene na tri lokacije u različitim delovima Leskovca
hotel bell

Zmije uhvaćene na tri lokacije u različitim delovima Leskovca

Lepo vreme izmamilo je zmije da napuste svoja skrovišta, te su tako Leskovčani u poslednja dva dana prijavljivali da su ih spazili na tri lokacije u Leskovcu.

Pune ruke posla za ekipu ZOO Higijene, koji po pozivu u najkraćem roku izlaze na teren, u ovom slučaju u Radničkom naselju, na ulazu u SRC „Dubočica“ (kod lifta) i u ulici Stepe Stepanovića kod Rakićeve kafane.

„Juče i prekjuče smo imali čak 3 poziva za hvatanje zmija. Jedna je uhvaćena u Radničkom naselju, zatim kod Sportskog centra Dubočica i u naselju kod Rakićeve kafane. U pitanju je bezopasni smuk, a njih smo po hvatanju vratili u svoje prirodno stanište. Iskoristio bih ovu priliku da apelujem na građane da ih ne diraju, jer su zmije zaštićena vrsta, već da pozovu broj ZOO Higijene 064/4109025 i naša tri obučena hvatača će bezbedno skloniti zmiju – ističe za portal Dnevnik Juga, Vladimir Sinadinović, direktor JKP“Komunalac“.

Smuk nije otrovna zmija i savet je stručnjaka da prilikom susreta sa zmijom ne treba paničiti. Zmije su inače Zakonom zaštićene, a za ubijanje zmije zaprećena je kazna od 30.000 dinara.

Check Also

Leskovac bogatiji za tri devojčice i četiri dečaka

Lepe vesti stižu iz porodilišta Opšte bolnice Leskovac. U danu za nama Leskovac je postao …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.